Massive trægulve kan slibes meget ofte og er derfor særligt holdbare. Laminat kan ikke slibes og færdig parket kan kun slibes ned til slidlaget.

Hæl på sko og snavs på skosåler, der føres ind i lejligheden, kan give buler og mørke pletter på et parketgulv. Disse problemer kan løses ved at slibe parketgulvet.

Det er vigtigt at bemærke, at flerlagsparket ikke kan slibes i nogen dybde. Det ægte trælag er normalt mellem 2,5 og 6 mm tykt. Slibning under dette er ikke længere muligt.

Massivt træparket er normalt 15 mm tykt og kan derfor slibes oftere og uden tøven.

Hvordan skal man gribe det an

Ofte fjernes op til en millimeter ved slibning for at fjerne ufuldkommenheder i træet og det gamle lag lak. Du skal være forsigtig med flerlagsparket.
Skive- eller rullesliber giver mening til store overflader; en sidesliber er velegnet til kanterne, under radiatorer og i hjørner. Begge kan lånes i byggemarkeder.

Der dannes fint træstøv ved slibning. Du bør helt sikkert beskytte dig mod det fine støv med en ansigtsmaske. I de fleste tilfælde har slibemaskiner også et opsamlingssystem for det resulterende træstøv.

Ved slibning skal du være opmærksom på to ting: For det første skal apparatet bevæges roligt og jævnt over parketten, så der ikke opstår ujævnheder eller fordybninger i træet.

For det andet, for at skabe en ensartet struktur, er det vigtigt ikke at ændre sliberetningen. Når slibemaskinen er i drift, må den aldrig stå stille, men skal altid føres stille og roligt. Ellers vil der opstå en depression på det pågældende punkt.

Hvad skal man gøre, hvis der er revner?

Især ved ældre parket kan det ske, at der opstår små revner eller fuger bliver frie ved slibning. Men disse kan forbedres. For at gøre dette kan du blande en pasta fra den resulterende slibning og voks eller lak og udfylde områderne. Sådan en træpasta er farveægte og områderne kan som regel ikke længere opdages efterfølgende eller er næsten ikke synlige.

For at kunne slibe det gamle lag godt af, bør man først udføre to slibegange med en grovere kornstørrelse. Til en finslibning er det bedst at bruge korn 100 eller 120.

VORES PARKET

220,00 

(110,00  / 1 m²)

200,00 

(119,05  / 1 m²)