Udekøkken

Træpaneler til udendørs brug: hvad skal du være opmærksom på?

Designet af haveborde, udekøkkener og andre udendørsmøbler kræver omhyggelig materialevalg og passende konstruktion. Mens dækkonstruktion bestående af flere terrassebrædder traditionelt foretrækkes til udendørs brug, kan teak træpaneler bruges betterwood.de tilbyder et godt alternativ, hvis visse plejeanvisninger følges. I denne artikel diskuterer vi ikke kun fordelene ved dækkonstruktion, men også hvordan du optimalt kan bruge teaktræpaneler udendørs.

Dækkonstruktion: Den traditionelle metode

Dækkonstruktionen med smalle planker og samlinger er ideel Borde og bænke uden for. Vand kan let løbe gennem dilatationsfugerne mellem gulvbrædderne. Dette forhindrer fugt i at samle sig. Det betyder, at træet er beskyttet mod vandskader på lang sigt. Velegnet til møbler teak især da den næsten ikke vrider sig og i det mindste er tilbøjelig til at få revner og splinter.

Udendørs teakpaneler: ordentlig pleje og beskyttelse

Hvis du er klar til teak paneler af betterwood.de til dine udendørsprojekter, bør du overveje følgende punkter:

Fastgørelse og strukturel træbeskyttelse: Den ujævne fugt på top og bund kan få panelet til at vride sig. Det skal sikres, at pladen er skruet fast til en ramme. Det hjælper også, hvis pladen jævnligt fjernes fra stående vand. Mellem rammen og træpladen bør der monteres et skæreområde, så skruerne har slør og ikke knækker under tryk. Dette forhindrer også fugt i at sætte sig i sprækker (kapillæreffekter) og forhindrer det i at tørre ud. Det betyder, at der skal planlægges afstandsstykker, der tillader luft at cirkulere mellem konstruktionsdele. For eksempel med små skiver.

Patina: Vekslen mellem sommer og vinter får træet til at arbejde, og træet viser ældningstegn, der er typiske for træ. Der dannes hårgrænser, og overfladen bliver sølvfarvet. Hvis du ikke vil have patinaen, kan du gå med den Mal båd lak eller ren og jævnligt med Havemøbelolie opretholde. Denne proces kan forsinkes, men ikke stoppes helt ved overfladebehandling med olie eller bådlak.

forkant voks: Vi anbefaler kraftigt at bruge pandevoks. Dette beskytter panelernes afskårne kanter, som er særligt modtagelige for fugtindtrængning.

Regelmæssig rengøring og vedligeholdelse: Regelmæssig rengøring og vedligeholdelse af teaktræpaneler er afgørende for at bevare deres skønhed og levetid. Brug passende plejeprodukter til at beskytte panelerne mod vejr og vind.

Opbevaring, når den ikke er i brug: Når den ikke er i brug, placeres pladerne på skrå, så vandet let kan løbe ud. Dette forhindrer vandophobning og tilhørende skader. Det er bedre ikke at dække træ med presenninger i længere tid, da der nemt kan dannes skimmelsvamp, når der samler sig fugt.

Teakplader til altan og have?

Hvis du er bevidst om disse naturlige egenskaber ved materialet og træffer passende foranstaltninger, vil du have det rigtig sjovt med at bruge teakpladen udendørs. Udover den traditionelle byggemetode kan teaktræpaneler helt sikkert være en mulighed som dæk til at skabe overflader, især bordflader, udendørs. Til dækkonstruktion anbefaler vi vores terrassebrædder og til brug af paneler anbefaler vi vores teaktræpaneler.

Gem kurv
Del kurv
Del kurv