WPC vs. hårdttræ

WPC og hårdttræ i sammenligning

WPC eller træ? Fordele og ulemper ved WPC og træterrasser i sammenligning og hvad du skal være opmærksom på, når du vælger terrassebord. Der er forskellige materialer, som terrassebrædder er lavet af. Derfor sammenligner vi hårdttræsgulvbrædder og WPC for at gøre beslutningen nemmere.

Hvad er træplastkomposit?

WPC står for Wood Plastic Composite, altså træ-plast kompositmateriale. WPC gulvbrædder består af en blanding af træfibre og plast, der presses til et fast materiale under højt tryk og høj temperatur. WPC planker fås i forskellige farver, former og overflader. De anses for at være nemme at pleje, vejrbestandige og langtidsholdbare.

Hvad er hårdttræsgulvbrædder?

Hårdttræsgulvbrædder er lavet af massivt træ, der kommer fra tropiske eller indenlandske træarter. Trægulve har et naturligt og elegant udseende. De er robuste, holdbare, stabile og modstandsdygtige over for skadedyr og svampe. Hårdttræsgulvbrædder bliver grå med tiden, ligesom alle typer træ. For at bevare farven skal de olieres regelmæssigt.Kendte tropiske løvtræarter er Cumaru, Garapa eller Teak.

Begge terrassebrædder har deres fordele og ulemper, som du bør overveje, når du træffer din beslutning:

Optik

Hårdttræsgulvbrædder har en uforlignelig skønhed og karisma, som ikke kan matches af WPC-gulvbrædder. Trægulvbrædder har en individuel åre, farve og struktur, der giver ethvert udendørsområde en unik karakter. WPC gulvbrædder har et kunstigt og ensartet udseende, der nogle gange opfattes som monotont eller ringere. WPC-gulvbrædder kan også falme eller gulne med tiden.

holdbarhed

Hårdttræ gulvbrædder, som Cumaru, Teak, Jatoba eller Garapa have en holdbarhed på mindst 20-25 år. Dette svarer til det holdbarhedsklasse 1 og 2. Planker ud WPC har forskellig holdbarhed afhængig af sammensætningen af ​​plast- og plastpartikler og forarbejdning. Den respektive producent bør oplyse om dette.

haptik

Trægulve har en behagelig og varm fornemmelse, der inviterer dig til at gå barfodet. Hårdttræsgulvbrædder føles naturlige og livlige og tilpasser sig den omgivende temperatur, men opvarmes ikke så meget om sommeren som sten og plastik. WPC gulvbrædder har en glat og kølig følelse, der opfattes som ubehageligt eller glat. WPC-gulvbrædder kan varmes betydeligt op om sommeren og afgive en ubehagelig plastiklugt.

økologi

Hårdttræsgulvbrædder er økologisk mere fordelagtige end WPC-gulvbrædder, fordi de er lavet af et fornybart og biologisk nedbrydeligt råmateriale. Hårdttræsgulvbrædder skal være lavet af certificeret træ som kommer fra bæredygtigt skovbrug. Certifikater som FSC 100 % eller SVLK sikre en bæredygtig oprindelse. WPC gulvbrædder består hovedsageligt af plast, som er lavet af petroleum. WPC gulvbrædder er svære at genbruge og kan indeholde skadelige stoffer, der forurener miljøet. Derudover kan små plastikpartikler og mikroplastik med tiden komme af og ende i haven eller grundvandet.

Omkostninger

WPC gulvbrædder er generelt billigere end trægulve, både at købe og installere. WPC gulvbrædder kræver ingen specielle fastgørelsessystemer eller underkonstruktioner, da de næsten ikke vrider sig eller revner. Trægulvbrædder er ofte dyrere i indkøb og skrueafstand og ventilation af terrassen skal tages i betragtning.

WPC eller hårdttræ?

WPC gulvbrædder er et omkostningseffektivt og letplejet alternativ til trægulvbrædder, men de har ulemper i forhold til udseende, følelse og økologi. Hårdttræsterrasse er et naturligt valg af høj kvalitet til terrassebord, men kan kræve flere investeringer og vedligeholdelse. Beslutningen afhænger i sidste ende af din personlige smag, budget og krav. Vi anbefaler, at du ser på begge terrassebrædder i en specialforretning og sammenligner dem, før du beslutter dig. Vi sender gerne mønster stykker til vores trægulve.

Gem kurv
Del kurv
Del kurv