skære og brænde

Rekordtab i Amazonas-regionen

Det er en trist rekordjagt med usikre konsekvenser: Fra det ene år til det andet stiger regnskovstabet i Amazonas-regionen med stadig større hastighed. Det har du allerede i år spids nået i 15 år. Det var alene i september 1.455 km2 – det er næsten det dobbelte af arealet af byen Hamborg.

En ødelæggende udvikling

Hvis tingene fortsætter i denne hastighed, kan Amazonas regnskoven nå et farligt vendepunkt i de kommende årtier: Så vil det ikke længere kun være mennesker, der er ansvarlige for skovens forsvinden med hundredtusindvis af lysninger ved brand hvert år, men ødelæggelsen vil blive drevet frem af sig selv. Fordi de nøgne områder forstyrrer vandkredsløbet i de ellers sammenhængende skovområder så meget, at flere og flere træer dør.

Omvalgsvalget mellem den siddende højrefløjspræsident Bolsonaro og hans udfordrer Lula da Silva i slutningen af ​​oktober vil være en af ​​de afgørende faktorer, i hvilken retning skovrydningen skrider frem. Uanset dette er det så meget desto vigtigere at tilføre værdi til den lokale skov gennem bæredygtig forvaltning og bevare den på lang sigt.

Beskyttelse gennem brug

På Betterwood vi handler efter dette princip. Vores leverandør fra Brasilien fældede kun tre træer pr. hektar på 35 år. Lette maskiner bruges til selektiv fjernelse af træ for at udføre høsten skånsomt. Derudover er over 13% af det samlede areal af forvaltet skov udpeget som en beskyttelseszone. Et eksempel på bæredygtigt skovbrug, der tilbyder et reelt alternativ til økonomisk motiveret rydning for at få jord til landbrug og minedrift.

Med køb af certificeret tropisk træ fra testet Oprindelse vi i Europa kan således yde et vigtigt bidrag til bevarelsen af ​​økosystemerne i Amazonas. I forbindelse hermed Biomaderas GmbH (hvis Onlineshop Betterwood ist) støttede sidste år en officiel anmodning om udvidelse af FSC-certificerede områder i Brasilien. Det åbne brev"Amazon initiativ', underskrevet af bæredygtige træimportører fra Europa, opfordrer de lokale myndigheder til at bevare mere skovdække ved at udvide koncessioner med ansvarlig, bæredygtig forvaltning.

fra 6,91 

Teakterrasse, FSC 100%
Pris fra: 130 € pr. m2, modstandsklasse: 1

Fordele: ✓ Bedste holdbarhed og dimensionsstabilitet ✓ Laveste risiko for revner og splinter

Ulemper: ✗ relativt dyre ✗ ikke særlig lange brædder

Tip: Læg terrassebrædder sammen.

6,61 

Jatoba træfliser, FSC 100%
Pris fra: 72 € pr. m2, modstandsklasse: 1-2

Fordele: ✓ glat overflade ✓ stærk farve og åre

Ulemper:✗ uolieret tendens til at revne ✗ farvede ingredienser vaskes ud

Tip:Rengør og olie fliser efter montering.

fra 9,97 

Garapa terrassebrædder, FSC 100%
Pris fra: 65 € pr. m2, modstandsklasse: 1-2

Fordele: ✓ glat overflade ✓ homogen, lys farve

Ulemper: ✗ Stoffer indeholdende jern fører til misfarvning ✗ Afskruede stoffer har tendens til at deformeres

Tip: Terrasserengøring fjerner misfarvning og
Professionel mellemlagring undgår forsinkelse.

Gem kurv
Del kurv