Black Spots Terrasse

Sorte pletter på terrassen

Terrasser er et sted for afslapning og rekreation om foråret og sommeren. Desværre kan der med tiden dannes sort misfarvning på nogle planker, hvilket forringer det overordnede udseende. Hvad er årsagerne til denne misfarvning, og hvordan fjerner man den?

Årsager til sorte pletter på terrassen

De sorte pletter på terrassen kan skyldes den såkaldte tannin-oxidationsreaktion (også jern-tannin-reaktion). Dette er en naturlig reaktion, der opstår, når træ kommer i kontakt med uædle metaller såsom jern. Tanninerne i træet oxiderer og forårsager uskøn misfarvning. Afhængig af træsort og det anvendte materiale kan misfarvningen variere fra dybsort til blåsorte og endda grønlige pletter.

Oxidationsbræt af jern
Pletter Garapa terrasse
Pletter Garapa terrasse

Fjernelse af de sorte pletter på terrassen

Heldigvis er der en simpel løsning til at slippe af med sorte pletter på terrassen: oxalsyre. Oxalsyre er en organisk syre, der findes i mange grønne planter, såsom spinat eller rabarber, og opløser misfarvning på træoverflader. Oxalsyren er biologisk nedbrydelig. Det nedbrydes naturligt af forskellige bakterier og svampe og er derfor et miljøvenligt alternativ til andre kemiske rengøringsmidler.Derfor tilbyder Bettwood det onlineshop som terrasserenser. Udover pletter kan glat biofilm også nemt fjernes efter vinteren med terrasserensen. Vi har her forklaret, hvordan du bedst kommer videre med rengøringen: https://www.betterwood.de/beratung/terrassendielen/holzterrasse-reinigen/

Beskyt følsomme overflader

Ved rengøring skal der især tages hensyn til to ting. For det første er brug af højtryksrensere en absolut no-go! Vandstrålen, som ofte er for kraftig, løsner ikke kun træfibrene, men åbner og forstørrer også træets overflade og skaber dermed grobund for mos og alger. Det grønne skær bliver med tiden sværere og sværere at fjerne, og træet får langvarig skade.

Man skal også være forsigtig, når man bruger oxalsyre. Selvom det er en fortyndet og svag syre, er det stadig en syre, der kræver beskyttelsestøj. Derudover er forsigtighed påkrævet, når følsomme overflader er i nærheden, da oxalsyre kan føre til oxidationspletter, som ikke længere kan fjernes. Især synlige glas- og metaloverflader bør maskeres mod stænk før brug af oxalsyre.

Terrasserens som løsning til sorte pletter på terrassen

Sorte pletter på terrassen er et almindeligt problem, men de kan let ordnes ved hjælp af oxalsyre. Tanninoxidationsreaktionen er en naturlig reaktion, som ikke kan påvirkes. Med den rette rengøring kan du dog sikre dig, at terrassen atter skinner i ny pragt, og at du kan nyde tiden på din egen terrasse i fulde drag.

15,20 

Skriv en kommentar

Gem kurv
Del kurv