Betterwood Team Drolshagen

Kontakt os

telefonnummer Betterwood

+ 49 (0) 30 921 060 840

E-mail til Betterwood

E-mail

Adresse Betterwood Marketing

Adresse salg og Lager

FAQ

lav en aftale

FAQ

Fragen und Antworten

Berlin showroom
BETTERWOOD
Rathenower Strasse 30
10559 Berlin

Mandag – fredag, 9:00 til 17:00
Besøg venligst Aftale.

Drolshagen lejr
BETTERWOOD
I feltet 1
57489 Drolshagen

Mandag – fredag, 8:00 til 16:00
Besøg venligst Aftale.

Cumaru terrassebrædder 90mm, træ & design Simon Alber

lave aftaler

Book en konsultationstid med vores træeksperter.

FAQ - Svar på vigtige spørgsmål

I denne samling finder du svar på vigtige spørgsmål om følgende emner:

Planlægning Kvalitet levering Bytte og klage

planlægning og rådgivning

Du er velkommen til at sende os en skitse af dit planlagte terrasseareal. Sørg for at alle linier er dimensioneret og du må gerne tegne i en foretrukken lægningsretning af plankerne. Eller du kan bruge vores terrasseplanlægger: vælg en terrasseform og indtast målene. Vælg træsort og skrueforbindelse, så sender vi dig et gratis, uforpligtende tilbud. Du har også mulighed for at sende os en skitse med terrasseplanlæggeren.

terrasseplanlægger

Med vores terrasseberegner kan materialekravene groft opgøres i kvadratmeter. Dette vil give dig en idé om, hvor meget gulvbrædder, skruer eller underbygningstræ du har brug for. Vi kan give dig et mere præcist tilbud ud fra arealplanlægning med terrasseplanlæggeren eller ud fra en skitse.

terrasseplanlægger terrasseberegner

Ja. Tilbud, lægningsplaner og ordrebekræftelser skal forstås og kontrolleres af dig. Trods samvittighedsfuld og erfaren planlægning og beregning fra vores side, kan der opstå fejl på grund af det store antal tilbud. Og du kender selvfølgelig bedst den lokale situation. Kun med din hjælp - ved at måle, tjekke og tænke med - kan vores tilbud på dit projekt i sidste ende blive rigtigt. Så snart ordren kører, og du har modtaget en ordrebekræftelse fra os, kan vi desværre ikke ændre meget mere, og merarbejdet skal muligvis faktureres.

1. Ventilation: En træterrasse skal være godt ventileret, så den altid kan tørre godt og ikke er permanent fugtig. Følgende er derfor afgørende for terrassens levetid: terrassens byggehøjde, mellemrummene mellem gulvbrædderne og afstandene til faste konstruktioner samt ekstra ventilation ved beklædninger.

2. Bolteafstand af gulvbrædderne: Alle terrassebrædder af tropisk træ skal skrues fast i en underkonstruktion i begyndelsen og slutningen og mindst hver 50. cm. Ellers kan risikoen for vridning af plankerne ikke kontrolleres.

3. Teori og praksis: Selv den bedste planlægning kan ikke forudse alt: Husvægge er sjældent helt lige, dæk har en svulmende og krympende adfærd på op til +/-3 mm, og nogle gange tages der ikke hensyn til en lille detalje på stedet og bliver først synlig under byggeriet. Enhver terrassekonstruktion kan give uforudsete udfordringer og kræver talent for improvisation på stedet. Vi rådgiver dig også gerne under byggeriet.

I vores råd om træterrassebyggeri finder du en detaljeret vejledning i, hvordan du professionelt lægger og bygger en terrasse.

Læg pyntede

Brædder og underkonstruktion kan skæres til den nøjagtige centimeter (ikke millimeter nøjagtig) på forespørgsel uden for sæsonen. Der er et servicegebyr pr. dækbræt eller underbygningsstykke, som vi gerne vil informere dig om på forespørgsel. Vi tilbyder dig gerne denne service, men gør opmærksom på, at skæring bedst udføres på stedet. For det er kun på stedet, man kan markere præcis, hvor langt et terrassebræt kan være, og hvor meget plads der faktisk er til rådighed. I de sjældneste tilfælde er husvægge for eksempel lige, og de skal alligevel trimmes. Du kan kun markere og skære nøjagtigt på stedet.

Vi kan skære vores træpaneler. Det skal bemærkes, at lamellerne er delvist forbundet med hinanden med flade dyvler foruden forstærkning. De flade dyvelforbindelser kan være synlige ved de laterale grænseflader og udfyldes og glattes af os med en træspatel.

Kvalitet

Premium har etableret sig som et udtryk i den tyske tømmerhandel for den bedste sortering. FAS (første og anden) er den internationale standard for bedste sortering. Trækvaliteten angiver, hvor lav andelen af ​​kvalitetsnedsættende egenskaber er i produktet. Ved den bedste sortering kan der kun i meget ringe omfang opstå revner og hule knaster på A-siden af ​​dækbrædderne, men det kan ikke udelukkes.

Derudover er ethvert træprodukt unikt som en naturlig råvare. I modsætning til industrielt fremstillede varer er der ikke to terrassebrædder, der er ens. Træmønster, knaster og farve varierer selv med samme oprindelse og træsort. Overvej dette, når du vælger materiale. Få mere at vide om de forskellige træsorters specifikke egenskaber, og hvordan de lægges professionelt.

Du kan få mere at vide om kvaliteten af ​​terrassetræ i vores terrasseråd:

Beklædningskvalitet

En terrasses levetid afhænger grundlæggende af tre faktorer. For det første valget af træ, for det andet den strukturelle udformning og for det tredje brug og forvitring. Levetid beskriver en periode, før der opstår strukturelle skader. Det er normalt, at træet ændrer udseende, og at der opstår små revner i ny og næ.

En første orientering ved valg af træsort er holdbarhedsklasse. Holdbarhedsklassen (ifølge DIN) angiver, hvor længe træsorten holder ved udendørs brug. Der er store forskelle her. For eksempel falder teak og cumaru i klasse 1, hvilket betyder, at du kan forvente en levetid på omkring 25 år. Indfødte skove holder ikke så længe. Eksempelvis falder lærk i holdbarhedsklasse 3, hvilket svarer til en levetid på 10-15 år.

Den konstruktive logfilerz yder udover modstandsklassen et afgørende bidrag til terrassens levetid. Opbygningen af ​​en terrasse bør styres af to mål: Træet skal skrues ordentligt sammen for at undgå vridning af plankerne og terrassen skal være godt ventileret med luft, så træet altid kan tørre godt. Det betyder, at skrueafstanden på gulvbrædderne ikke må være mere end 50 cm, og enderne af gulvbrædderne må ikke hænge i luften uden at være skruet fast. Derudover skal der lægges vægt på en fornuftig byggehøjde og den nødvendige fugeafstand samt tilstrækkelig afstand til faste konstruktioner. Vær forsigtig med beklædninger: Når du vender mod terrassesider, skal du sørge for, at der er nok luft til at cirkulere under terrassen.

Levetiden afhænger også af det regionale klima og intensiteten af ​​forvitringen. Er terrassen helt udsat for vejret i regnfulde, fugtige områder, er den - let at forstå - meget mere belastet end i mere tørre egne, eller når den er overdækket.

Også brugsintensitet spiller en rolle for terrassens levetid. Et højt belastningsniveau på terrassen, fx til erhvervsmæssig brug, bidrager til et væsentligt hurtigere slid på træet end ved brug i en privat have.

Alle de nævnte faktorer spiller en rolle for en terrasses levetid. De nævnte levetider er derfor en vejledende værdi.

Få mere at vide om holdbarheden af ​​en træterrasse i vores terrasseråd:

Træterrasse holdbarhed

Under visse forhold kræver en træterrasse ikke særlig høj vedligeholdelse. Medmindre man for eksempel ønsker at beholde farven på træet så længe som muligt. Så bør du olie to gange om året. Eller terrassens placering gør, at den er særligt snavset efter vintermånederne. Så skal den rengøres med en terrasserens.

Tage sig af ren

Træ er et naturprodukt. Forekomsten af ​​dets naturlige egenskaber og karakteristika kan ikke altid bestemmes selv med den mest omhyggelige sortering. Klassifikationen "Premium" med A- og B-side omfatter også følgende trætypiske egenskaber og repræsenterer ikke en fejl Egenskaberne har ingen negativ indflydelse på varens kvalitet.

sammenlåste korn: tropisk træs vækstkarakteristika sikrer en dynamisk struktur og kan nogle gange få træfibrene til at rejse sig - fordi vækstretningen ændrer sig. Især med træsorten Cumaru. Ved at slibe de berørte områder ned bliver de ru overflader igen glatte.

Farvelægning: Træfarven inden for en træsort kan variere meget. Det afhænger ofte af næringsstofferne i jorden. Ved at sende prøver og vores kundegalleri forsøger vi at give det bedst mulige indtryk af de enkelte træsorters træfarver. En enkelt prøve kan dog ikke være fuldt repræsentativ for en træsort. Terrassebrædder ser ikke alle ens ud.

Hævelse og krympende adfærd: Træ udvider sig og trækker sig sammen. Afhængig af vejret og den tilhørende temperatur og luftfugtighed. De angivne dimensioner svarer til tilstanden efter forarbejdning i savværket. Dette gik forud af tre måneders tørring i lukkede tørrerum ved konstant temperatur. Den såkaldte kammertørring sikrer, at hæve- og krympeadfærden forbliver håndterbar: ca +/- 3 mm afhængig af træsort. At planlægge en terrasse med millimeterpræcision giver derfor ingen mening. Vridning kan også forekomme under transport eller opbevaring på stedet. I de fleste tilfælde er dette ikke et problem. Træ er ikke et industrielt produkt.

bløde ud: Der kan undslippe stoffer fra træet – afhængig af træsort. Med de træsorter, vi tilbyder, opstår dette fænomen kun i meget sjældne tilfælde.

Geruch: Lugte opfattes meget forskelligt. Træduften af ​​Cumaru beskrives for eksempel af nogle som ekstremt stærk, mens andre er glade for den behagelige "vaniljeduft" af det samme træ fra samme parti. Det er ubestridt, at de fleste træsorter afgiver en lugt. Hvor stærkt dette er afhænger også af de lokale forhold: hvor ofte det regner, og hvor hurtigt terrassen tørrer op. Men hvad du kan stole på: før eller siden vil lugten af ​​træet falde. Træet afgiver i starten en lugt, men det kan ikke udelukkes.

Ru pletter, struktur: Strukturen af ​​enkelte træsorter kan godt beskrives. Cumaru er en smule mere dynamisk og robust, Garapa har en homogen struktur og teaktræ er smidig og skifter farve mellem lys og mørk. Plankerne af en træsort kan dog se meget forskellige ud. Trækorn kan også stå op efter et stykke tid. Der er ikke tale om høvlingsfejl, men en trætypisk egenskab – fx i træsorten Cumaru. Disse ru pletter kan dog sagtens slibes ned med sandpapir eller løbe af ved brug. Strukturelle træk ved træsorten optræder ikke altid lige på hver planke. En enkelt planke er altid kun en del af hele træet.

knob: Træer har grene og det kan man se i skoven. I "Premium" sorteringen bør der ikke være gennemgående knudehuller. "Premium" udelukker ikke synligheden - selv om kun i ringe grad - af knuder.

skimmel- og svampevækst: Et af de unikke salgsargumenter ved tropiske skove er, at de er særligt modstandsdygtige over for skadedyr, skimmelsvamp og svampeangreb. Det betyder: tropisk træ rådner og former meget mindre hurtigt end indenlandske træsorter. Derfor bruges den helst udendørs. Det betyder dog ikke, at skimmel- og svampeangreb er umuligt med tropiske skove. Afhængigt af regionen og miljøet kan der forekomme alger, svampe og pletter på stedet af forskellige årsager. Disse problemer kan i langt de fleste tilfælde afhjælpes med terrasserens, imprægnering eller ved slibning.

Pinhuller, skudhuller: Der kan forekomme små huller i gulvbrædderne. Såkaldte nålehuller tåles op til en vis grad i henhold til DIN-standarden 4074 om tilladelighed af ormehuller. Det afgørende her er, at der ikke er tale om et aktuelt ormeangreb. Disse huller kommer fra ambrosiabillen, som er et af frisktræsinsekterne. Et akut eksisterende angreb i krydret træ er udelukket og påvirker ikke træets styrkeegenskaber eller holdbarhed.

Vridende og skæve gulvbrædder: Træ er et naturprodukt og kan forvride sig på grund af hævelse og krympning. Jo tættere en træsort er, jo større er sandsynligheden for, at den bliver skæv. Risikoen for vridning med de fleste tropiske skove er derfor relativt høj i afskruet tilstand. Det betyder: selv om kl Betterwood Hvis plankerne lige forlader lageret, kan den ene eller den anden planke komme med dig bøjet. Uanset dette er brædder længere end tre meter aldrig 100 % lige. Intet af dette er et problem, når man bygger en terrasse: Små krumninger kan udlignes ved at presse planken sammen ved skruning (evt. med spænderemme, hvormed den pågældende planke trækkes mod den forrige). De fleste krumninger er derfor tolerable og kan ikke udelukkes. Hvis krumningen er mere end 1 cm pr. løbende meter, bedes du kontakte os.

revner: Med et naturprodukt som træ kan forvitring – vådt, koldt og tørt – give spændinger i materialet, som giver revner. Revner i enderne af plankerne og hårgrænser på overfladen er typiske for træ. Risikoen for enderevner kan reduceres med forkantsvoks. Overfladespændingen kan reduceres ved at oliere gulvbrædderne. Selv i løbet af op til 25 års levetid for dækbrædderne udendørs, kan det ikke undgås, at der opstår revner i brædderne.

bearbejdelighed: Tropiske træsorter har en højere trætæthed end hjemmehørende træsorter. Hårdttræssavklinger anbefales til rene snit. Synlige skruer i gulvbrædderne skal forbores. Også skrueforbindelser i underkonstruktionen bør forbores.

splint: Alle træers stammer indeholder splintved. Andelen afhænger af arten, alder og vækstbetingelser. Hos de fleste arter er det en 3 til 5 cm bred kappe af lyst træ, der omslutter kernevedet. Den er særlig følsom over for svampe- og insektangreb, når den er fugtig. Førsteklasses terrassebrædder kan også indeholde splintved. Den bør dog ikke være højere end 5 % på A-siden.

For at mindske risikoen for vridning af terrassetræ tørres det uforarbejdede træ. Inden træstammerne viderebearbejdes i savværket, opbevares de i tørrehaller ved en konstant varm temperatur i omkring tre måneder afhængig af træsort. Træet, der er teknisk tørret på denne måde, er forarbejdet og har et restfugtindhold på cirka 14 % (+/- 2 %). Det svarer til fugtindholdet i træ udendørs på vores breddegrader. Det betyder, at presset på terrasserne for at tilpasse sig det europæiske klima ikke er så stort, og risikoen for vridning er derfor mindre.

Ingen. Inddækningen af Betterwood er høvlet glat på alle sider. Dette er helt passende til de fleste behov. Vi tilbyder dog at slibe toppen af ​​terrassebrædderne.

Ingen. Alt dæktræ er ubehandlet. Træet bør kun olieres, når terrassen er bygget, træfliserne eller -elementerne er lagt ud og teakpladerne er monteret. Olie er det sidste trin.

Træplejeprodukter

Med terrassebord lavet af træ, der er tre, fire, fem eller seks meter langt, er det ikke muligt at garantere, at det altid vil være 100 % lige. Der er forskel på træsorterne: Teaktræ har næsten ingen tendens til at vride sig, de fleste andre træsorter mere eller mindre afhængig af træets tæthed. Det er som udgangspunkt ikke et problem ved bygning af en terrasse: Små krumninger kan udlignes ved at presse planken sammen ved skruning (evt. med spænderemme, hvormed den pågældende planke trækkes mod den forrige). De fleste krumninger er derfor tolerable og kan ikke udelukkes. Hvis den gennemsnitlige krumning af hele planken er mere end 1,5 procent, så tøv ikke med at kontakte os.

Træ lever og virker. Den afgiver fugt og absorberer fugt. Derfor er halvfabrikata af træ som f.eks. terrassebrædder underlagt visse dimensionstolerancer. Den angivne bredde og tykkelse angiver produktionsdimensioner. Hvis træets fugtindhold ændres på grund af skiftende vejrforhold, udvider eller trækker træet sig sammen. Den kan deformeres, vrides eller bøjes.

Endvidere gælder følgende: De angivne længder er minimumslængder. Plankerne kan derfor blive nogle centimeter længere end angivet i produktbeskrivelsen. Baggrunden er: Nogle gange er der enderevner i enderne af plankerne. På grund af den lille overskudslængde er der altid mulighed for at skære plankerne til uden tab af størrelse.

Teakpladerne har en målnøjagtighed i tykkelse, bredde og længde på +/- 2 mm.

I princippet kan ethvert træ splintre. Risikoen er dog meget forskelligt fordelt på de enkelte træsorter, der anvendes udendørs. Teaktræ har uden tvivl den laveste risiko for splintring. Cumaru er noget mere tilbøjelig til at splintre på grund af det sammenlåsende korn og den ekstremt høje trætæthed. I tilfældet med Cumaru er træfibre, der kan stå op, dog blandt de trætypiske egenskaber. De falder enten af ​​med tiden, fordi der betrædes på terrassen, eller de kan nemt fjernes ved overfladisk slibning.

Gul, rød, brun - der er meget forskellige beskrivelser af træfarven på Cumaru. Men det er altid en botanisk træart: Cumaru. Cumaru-træets træfarve kommer fra de næringsstoffer, der er til stede i jorden. Terrassebrædder, der kommer fra én region, er derfor mere ens med hensyn til træfarve. I andre regioner kan der opstå en anden farve. Cumaru er dog ofte meget forskellig i farve, selv fra samme region. Selv gulvbrædderne fra en træstamme kan have forskellige nuancer. Betterwood får Cumaru fra en region, men vi sorterer ikke efter farve. Du kan få et godt indtryk af farvespektret på vores Cumaru terrassebrædder i vores kundegalleri:

kundegalleri

min levering

For alle træleverancer gælder en leveringstid på cirka 5-7 hverdage. Tilbehør og meget kort træ kan sendes med pakkeservice. Leveringstiden her er 1-3 hverdage. Ved produktionsvarer forlænges leveringstiden tilsvarende. Der er ingen levering på lørdage, søndage eller helligdage. Hvis en vare undtagelsesvis ikke er på lager eller ikke kan leveres med det samme, og leveringstiden forlænges tilsvarende, vil dette blive påpeget særskilt i vores ordrebekræftelse. Alle angivne leveringsdatoer er underlagt punktlig og korrekt levering af vores logistikpartnere.

Leveringstiden på lagervarer er cirka to til tre uger. Ved produktionsvarer forlænges leveringstiden tilsvarende. Der er ingen levering på lørdage, søndage eller helligdage. Hvis en vare undtagelsesvis ikke er på lager eller ikke kan leveres med det samme, og leveringstiden forlænges tilsvarende, vil dette blive påpeget særskilt i vores ordrebekræftelse. Alle angivne leveringsdatoer er underlagt punktlig og korrekt levering af vores logistikpartnere.

Tilbehør og småvarer sendes med pakkeleveringstjenester. Du vil modtage en forsendelsessporing fra leverandøren på e-mail. Her kan du se leveringstider og ændre leveringen.

Terrassetræ leveres på paller af speditører. Speditøren kontakter dig mindst en dag før levering for at planlægge leveringen sammen med dig. Du skal muligvis reservere en dag til dette. I nogle tilfælde kan leveringsperioden være begrænset til et par timer. Ved bestilling kan vi også aftale en dag som ønsket dato med dig. Så vil du blive informeret om leveringen af ​​chaufføren cirka en time før levering på leveringsdagen.

Levering sker normalt med lastbil (7,5t kassevogn - længde: 8 m / bredde 3,10 m / højde 3,45 m). Aflæsning foregår ved den offentlige kantsten tættest på leveringsadressen. Med mindre andet er udtrykkeligt aftalt. Bemærk venligst, at levering muligvis ikke er mulig på grund af følgende faktorer eller kun med chaufførens velvilje:

- Leveringsadressen er på en gade eller kan kun nås via en gade, der er udpeget som et område med begrænset trafik og/eller

- Leveringsadressen er på en gade eller kan kun nås via en gade, hvor køretøjer med en maksimal tilladt vægt på 7,5 tons er forbudt og/eller

- Leveringsadressen er på en gade eller kan kun nås via en gade smallere end 3,25 meter eller på et sted, der skal passeres på leveringstidspunktet på grund af forhindringer som parkerede køretøjer eller en byggeplads er begrænset til en passagebredde på ca. mindre end 3,25 meter, og/eller

- Leveringsadressen er i en blind vej uden vendemulighed.

Hvis en af ​​de nævnte særlige funktioner gælder for den ønskede leveringsadresse, eller hvis du er usikker på dette, bedes du kontakte vores kundeservice på telefon eller e-mail inden du afgiver en ordre for at afklare, om og til hvilket sted levering så kan finde sted.

- Tilstedeværelse: Bemærk også, at det er nødvendigt, at du personligt er til stede på leveringsadressen, når varerne leveres af speditøren. Dels fordi du skal bekræfte leveringen af ​​varerne skriftligt. Til gengæld kræver aflæsningen af ​​godset din hjælp i nogle tilfælde ved, at du med fysisk assistance støtter speditørens medarbejdere med aflæsningen af ​​godset fra lastbilen til kantstenen.

- Du skal derfor fysisk kunne løfte en vægt på op til 30 kilo.

- Endelig skal det bemærkes, at der ikke kan aftales et specifikt ønsket tidspunkt for levering.

Vores kundeservice eller fragtfirmaet kontakter dig telefonisk i god tid før levering for at fastsætte leveringsdatoen (tidsvinduet) på hverdage (undtagen helligdage). Din tilstedeværelse på leveringsadressen er påkrævet i hele tidsrummet.

Desværre kan brædder længere end 2,5 meter ikke aflæsses ved hjælp af en løfteplatform. Her foretages aflæsningen af ​​modtageren med hjælp fra chaufføren. Det vil derfor være nødvendigt, at et lossehjælpemiddel er på stedet til den aftalte levering. Du eller aflæsningshjælperen på din side skal derfor fysisk kunne løfte en vægt på op til 30 kilo.

Bemærk venligst, at emballagematerialerne er inkluderet i leveringsomfanget og derfor skal accepteres af dig som modtager. Pallen og dækfolien kan derefter bruges til midlertidig opbevaring af træet.

Komplette terrasser med gulvbrædder og underkonstruktion pakkes på paller for sikker transport og leveres af speditører. Varerne er for lange og for tunge til pakkeleverandører. Speditører er mindre fleksible i levering end pakkebud. En periode om morgenen eller eftermiddagen kan ofte planlægges til levering. Dette er ikke altid muligt, og du bør reservere en dag til levering.

Desværre kan planker med en længde på mere end 2,5 meter ikke læsses af på pallerne ved hjælp af en løfteplatform. Her foretages aflæsningen af ​​modtageren med hjælp fra chaufføren. Det vil derfor være nødvendigt, at et lossehjælpemiddel er på stedet til den aftalte levering. Du eller aflæsningshjælperen på din side skal derfor fysisk kunne løfte en vægt på op til 30 kilo.

Tilbehør, skærebrætter og mindre mængder sendes med pakkeleveringsservice og er normalt hos dig inden for 1-3 hverdage.

Mindre mængder af træfliser kan sendes med pakkeservice. Ved større ordrer vil de blive pakket på en palle og leveret med fragtmænd.

Ved levering af teakplader, større mængder træfliser eller terrassetræ er det i de fleste tilfælde nødvendigt med en aftale om levering mellem dig og speditøren.

Det er derfor vigtigt, at du, når du afgiver din bestilling, oplyser et telefonnummer, som du kan kontaktes pålideligt i løbet af dagen, og hvis telefonsvarer du jævnligt tjekker.

Det samme gælder for e-mailadressen: Indtast venligst altid en e-mailadresse, som du tjekker jævnligt. Tjek også din SPAM-mappe. Hvis speditøren skal køre til dig en anden gang, fordi du ikke kunne nås, skal vi desværre tage betaling for en anden køretur.

Mindre ordrer, såsom tilbehør eller korte gulvbrædder, kan sendes med pakkeleveringstjenester. Her vil du blive informeret på e-mail om leveringen. I dette tilfælde behøver du ikke nødvendigvis at være på stedet for leveringen.

Leveringen af ​​en komplet terrasse med speditør kræver en vis indsats. Det er derfor vigtigt, at du selv eller en anden, du udpeger, er til stede, når leveringen foretages. Ellers skal der planlægges en anden levering, som vi så skal fakturere yderligere.

En levering med pakkeservice tager normalt 1-3 hverdage. Du vil modtage en e-mail med sporingsoplysninger. Hvis din levering ikke er ankommet, og du ikke har modtaget en e-mail - tjek også din SPAM-mappe - kontakt os venligst.

Levering hos speditøren tager normalt 5-7 hverdage fra ordreafgivelse (op til 10 hverdage i forår og sommer), forudsat at varerne er på lager og der ikke er angivet andre leveringstider ved ordreafgivelsen, eller en senere dato for levering var aftalt med dig blev aftalt.

Efter at varerne er pakket, afleveres de til speditøren. Ved levering hos speditøren vil du på forhånd blive kontaktet telefonisk omkring aftale om leveringen. Det er derfor meget vigtigt, at du oplyser et telefonnummer, hvor du pålideligt kan træffes i løbet af dagen, eller hvor du kan tjekke din telefonsvarer regelmæssigt.

Hvis du ikke er blevet kontaktet inden for leveringsperioden fra det tidspunkt, hvor ordren blev afgivet, bedes du kontakte os.

Hvis du ikke samler varerne umiddelbart efter levering, skal du være opmærksom på følgende ved opbevaring:

- Opbevar terrassebrædderne vandret. Dette er den mest kompakte måde at opbevare terrassetræet på for at minimere risikoen for vridning.

- Sørg for, at der er nok støttepunkter til dækbrædderne, så det stablede dæktræ er godt ventileret.

- Undgå udsatte ender af terrassebrædder. Når plankerne er stablet sammen, hænger enderne ikke løst og vrider sig ikke så let.

- Opbevar terrassebrædder bundet, tørt og godt ventileret. Dette reducerer risikoen for misligholdelse.

- Opbevar udendørs træ udenfor eller i uopvarmede, godt ventilerede rum og læ såsom en carport, garage eller veranda.

- Dæk aldrig terrassetræ til med folier - det kan give fugt, hvilket betyder, at der er en betydelig risiko for vridning med afskruede planker.

Hvis gulvbrædderne trods alle foranstaltninger er lidt skæve, kan de stadig monteres i de fleste tilfælde.

Returnering, ombytning og reklamation

En mangel skal dokumenteres, så vi kan åbne en sag for at finde en løsning. For at vi kan forstå, hvad der foregår, er det bedst, hvis fejlen er tydeligt dokumenteret med et foto. Kontakt os på telefon eller mail. Mulige defekter kan være:

- min ordre er ufuldstændig

- min ordre er forkert

- Jeg vil ikke have varerne: ingen fejl, varer bestilt ved en fejl, hvis varerne ikke falder i din smag, betaler kunden forsendelsesomkostningerne. Vi kan organisere eller hjælpe med at organisere forsendelse.

- Karakteristika, der er typiske for træ, er ikke defekter.

Træ er et naturprodukt. Forekomsten af ​​dets naturlige egenskaber og karakteristika er derfor ikke udelukket selv med den mest omhyggelige sortering. Klassifikationen "Premium" med A- og B-side omfatter også følgende typiske træegenskaber og repræsenterer ingen fejl Egenskaberne har ingen negativ indflydelse på varens kvalitet.

sammenlåste korn: Tropisk træs vækstkarakteristika sikrer en dynamisk struktur og kan nogle gange få træfibrene til at rejse sig – fordi vækstretningen ændrer sig. Især med træsorten Cumaru. Ved at slibe de berørte områder ned bliver de ru overflader igen glatte.

Farvelægning: Træfarven inden for en træsort kan variere meget. Det afhænger ofte af næringsstofferne i jorden. Ved at sende prøver og vores kundegalleri forsøger vi at give det bedst mulige indtryk af de enkelte træsorters træfarver. En enkelt prøve kan dog ikke være fuldt repræsentativ for en træsort. Terrassebrædder ser ikke alle ens ud.

Hævelse og krympeadfærd: Træ udvider sig og trækker sig sammen. Afhængig af vejret og den tilhørende temperatur og luftfugtighed. De angivne dimensioner svarer til tilstanden efter forarbejdning i savværket. Dette gik forud af tre måneders tørring i lukkede tørrerum ved konstant temperatur. Den såkaldte kammertørring sikrer, at hæve- og krympeadfærden forbliver håndterbar: ca +/- 3 mm afhængig af træsort. At planlægge en terrasse med millimeterpræcision giver derfor ingen mening. Vridning kan også forekomme under transport eller opbevaring på stedet. I de fleste tilfælde er dette ikke et problem. Træ er ikke et industrielt produkt.

Bløde ud: Der kan undslippe stoffer fra træet – afhængig af træsort. Med de træsorter, vi tilbyder, opstår dette fænomen kun i meget sjældne tilfælde.

Lugt: Lugte opfattes meget forskelligt. Træduften af ​​Cumaru beskrives for eksempel af nogle som ekstremt stærk, mens andre er glade for den behagelige "vaniljeduft" af det samme træ fra samme parti. Det er ubestridt, at de fleste træsorter afgiver en lugt. Hvor stærkt dette er afhænger også af de lokale forhold: hvor ofte det regner, og hvor hurtigt terrassen tørrer op. Men hvad du kan stole på: før eller siden vil lugten af ​​træet falde. Træet afgiver i starten en lugt, men det kan ikke udelukkes.

Ru pletter, struktur: Strukturen af ​​individuelle træsorter kan beskrives godt. Cumaru er en smule mere dynamisk og robust, Garapa har en homogen struktur og teaktræ er smidig og skifter farve mellem lys og mørk. Plankerne af en træsort kan dog se meget forskellige ud. Trækorn kan også stå op efter et stykke tid. Der er ikke tale om høvlingsfejl, men en trætypisk egenskab – fx i træsorten Cumaru. Disse ru pletter kan dog sagtens slibes ned med sandpapir eller løbe af ved brug.

Strukturelle træk ved træsorten optræder ikke altid lige på hver planke. En enkelt planke er altid kun en del af hele træet.

knob: Træer har grene, og det kan man se i skoven. I "Premium" sorteringen bør der ikke være gennemgående knudehuller. "Premium" udelukker ikke synligheden - selv om kun i ringe grad - af knuder.

Skimmelsvamp og svampedannelse: Et af de unikke salgsargumenter ved tropiske skove er, at de er særligt modstandsdygtige over for skadedyr, skimmelsvamp og svampeangreb. Det betyder: tropisk træ rådner og former meget mindre hurtigt end indenlandske træsorter. Derfor bruges den helst udendørs. Det betyder dog ikke, at skimmel- og svampeangreb er umuligt med tropiske skove. Afhængigt af regionen og miljøet kan der forekomme alger, svampe og pletter på stedet af forskellige årsager. Disse problemer kan i langt de fleste tilfælde afhjælpes med terrasserens, imprægnering eller ved slibning.

Pinhuller, skudhuller: Der kan forekomme små huller i gulvbrædderne. Såkaldte nålehuller tåles op til en vis grad i henhold til DIN-standarden 4074 om tilladelighed af ormehuller. Det afgørende her er, at der ikke er tale om et aktuelt ormeangreb. Disse huller kommer fra ambrosiabillen, som er et af frisktræsinsekterne. Et akut eksisterende angreb i krydret træ er udelukket og påvirker ikke træets styrkeegenskaber eller holdbarhed.

Vridende og skæve gulvbrædder: Træ er et naturprodukt og kan blive skævt på grund af hævelse og svind. Jo tættere en træsort er, jo større er sandsynligheden for, at den bliver skæv. Risikoen for vridning med de fleste tropiske skove er derfor relativt høj i afskruet tilstand. Det betyder: selv om kl Betterwood Hvis plankerne lige forlader lageret, kan den ene eller den anden planke komme med dig bøjet. Uanset dette er brædder længere end tre meter aldrig 100 % lige. Intet af dette er et problem, når man bygger en terrasse: Små krumninger kan udlignes ved at presse planken sammen ved skruning (evt. med spænderemme, hvormed den pågældende planke trækkes mod den forrige). De fleste krumninger er tolerable og kan ikke udelukkes. Hvis den gennemsnitlige krumning af et terrassebræt er mere end 1,5 % over hele længden, så tøv ikke med at kontakte os.

revner: Med et naturprodukt som træ kan forvitring – vådt, tørt, kulde og varme – give spændinger i materialet, som får revner til at opstå. Revner i enderne af plankerne og hårgrænser på overfladen er typiske for træ. Risikoen for enderevner kan reduceres med forkantsvoks. Overfladespændingen kan reduceres ved at oliere gulvbrædderne. Selv i løbet af op til 25 års levetid for dækbrædderne udendørs, kan det ikke undgås, at der opstår revner i brædderne.

Bearbejdelighed: Tropiske skove har en højere trætæthed end hjemmehørende skove. Hårdttræssavklinger anbefales til rene snit. Synlige skruer i gulvbrædderne skal forbores. Også skrueforbindelser i underkonstruktionen bør forbores.

splitnål: Alle træers stammer indeholder splintved. Andelen afhænger af arten, alder og vækstbetingelser. Hos de fleste arter er det en 3 til 5 cm bred kappe af lyst træ, der omslutter kernevedet. Den er særlig følsom over for svampe- og insektangreb, når den er fugtig. Førsteklasses terrassebrædder kan også indeholde splintved. Den bør dog ikke være højere end 5 % på A-siden.

Desværre kan snit, fx af gulvbrædder og specialfremstillede produkter, som vores elementer og teakplader, ikke byttes. Det er derfor vigtigt, at du nøje tjekker alle oplysninger i tilbud og ordrebekræftelse.

Gulvbrædder, der har for stor krumning, kan udskiftes under visse betingelser: Hvis den gennemsnitlige krumning af hele gulvbrættet er mere end 1,5 procent, bedes du kontakte os, så finder vi en løsning. Dog gælder følgende: selv premiumsorteringen kan indeholde planker, der ikke er XNUMX% lige. Fra en vis plankelængde er det næppe muligt at få lige planker. Dette er træ, og det er en af ​​træets typiske egenskaber, at temperaturudsving kan forårsage vridning. Af denne grund kan dimensionsnøjagtighed ned til millimeter ikke garanteres: træ svulmer og krymper afhængigt af luftfugtigheden.

Du kan annullere og returnere ordren inden for 100 dage efter modtagelse af varerne.

Returnering af varer, der er leveret med GLS pakkeservice, er gratis for dig inden for 100 dages fortrydelsesfristen og i tilfælde af garanti- eller garantisager. Tilbehørsprodukter, skærebrætter, knive, mindre mængder træfliser og paneludskæringer med en sidelængde på mindre end 150 cm sendes normalt med GLS. Returnering af større varer, der er leveret af et fragtfirma eller kurer, vil koste dig fragtomkostningerne beregnet ved bestilling.

Den lovpligtige garantiperiode på to år fra modtagelse af varerne gælder naturligvis for alle varer.