wwo Betterwood Tropisk træ Brasilien

Wirtschaftswoche beretter om Betterwood

Regnskoven brænder i Amazonas – hvordan reagerer træindustrien? I sit aktuelle nummer rapporterer WirtschaftsWoche (WiWo) om, hvordan bæredygtig skovforvaltning i troperne kan bidrage til miljøbeskyttelse:

På trods af de ødelæggende brande i Amazonas-regionen er brasiliansk træ stadig et populært byggemateriale. Dette kunne muligvis endda beskytte regnskoven - hvis svindel og ulovlig handel kunne dæmpes.

Wirtschaftswoche 37/2019

Begrebet Betterwood sætter lokalbefolkningen i stand til at leve fra og med skoven og dermed sikre dens eksistens på længere sigt. Erhvervsmagasinet udnævner derfor vores virksomhed som en pioner:

Jaeger og hans firma [ønsker at] bidrage til forandringen. "Tropisk træ har et ry, der ligner svær olie. Den værste handel, du kan gøre,« siger Jaeger. "Det vil vi gerne vende om."

Magasinet viser dog også problemerne med at nå dette mål:

En skov kan simpelthen ikke konkurrere med rentabiliteten af ​​en sojamark eller dyrehold, selv om dens træ handles fair. "Egentlig burde vi som træforening opfordre til, at folk opgiver kød," siger Nils Olaf Petersen fra Træhandelsforeningen og beskriver den rå situation.

Ikke desto mindre er brug og fremme af certificeret tropisk træ stadig en af ​​de mest effektive foranstaltninger til at bremse forskydningen af ​​skoven:

Hvis leverandørerne af FSC® træ ikke længere fandt købere
og derfor ville deres hektar blive ryddet, ville ikke hjælpe nogen. (...) Og foreningsekspert Petersen vil også gerne holde fast i tanken om at "beskytte gennem ydelser", om end af forskellige årsager: "Hvert system har huller. Men bæredygtighedscertificering er det bedste, vi har."


Kilde: Wirtschaftswoche, 37/2019, side 58-60.

auf www.wiwo.de lesen

Gem kurv
Del kurv