Opfrisk grå træterrasse

Med træ er det ligesom med mennesker: Med alderen kommer gråt. pyntede, havemøbler og træfliser Udendørs mister deres naturlige træfarve på grund af sol og regn. Uolieret teaktræ bliver til sølv, Bangkirai asfaltgrå – der er ikke meget tilbage af gyldenbrunt eller vinrødt. Fra et teknisk synspunkt er dette i første omgang uproblematisk, og man kunne blot lade træet blive som træ.

Mos, alger og svampe kan dog også angribe træet og give grimme pletter og pletter - og i værste fald endda påvirke terrassens holdbarhed. I dette tilfælde har omfattende træpleje ikke kun en kosmetisk effekt, men forlænger også levetiden for terrassebord og træmøbler.

Forårsrengøring til træterrassen

Foråret er den bedste tid til at friske gamle, grånende træterrasser op. Når træterrassen er tørret helt første gang, og der ikke er regn i sigte det næste døgn, kan træplejen begynde.

BioMaderas har en komplet Træpleje til terrassetræ og træ til udendørs brug, der kan bruges til at rense, nedgradere og beskytte gammelt træ:

Sådan kan gamle, grå træterrasser friskes op:

  1. Rengør terrassen med BioMaderas gårdhave renere: Terrasserenseren lavet af oxalsyre renser snavs og pletter fra træet. Pulveret røres ud i lunkent vand i forholdet 1 til 15 og påføres derefter terrassen med vandkande eller lignende. Efter 15 minutters eksponering skrubbes terrassebrædderne. Rensemidlet opløser snavset, som så kun skal skylles af med rigeligt vand. Den opløste terrasserens er i øvrigt uskadelig for planter.
  2. Beskyt terrasser med BioMaderas Træbeskyttelsesimprægnering: Efter at terrassen er tørret igen fra rengøring, påføres træbeskyttelsesimprægneringen med en børste. Dette forhindrer sorte prikker, mos, alger og skimmelsvamp i at angribe terrassen igen. Tørretiden for imprægnering er maksimalt en dag.
  3. Opfrisk træfarven med BioMaderas dækolie: Terrassen er nu ren og fredet, men har stadig ikke fået sin træfarve tilbage. Hertil bruges en terrasseolie. Vi anbefaler en farveløs terrasseolie, da pigmenterede produkter kan danne pletter, når de påføres flere gange. Olien påføres den tørre og rengjorte træterrasse med en fnugfri bomuldsklud. Man skal sørge for, at olien fordeles godt i et tyndt lag, og at der ikke dannes oliepytter. Et andet lag godt 30 minutter efter første påføring øger effekten og beskytter træfarven mod at blive grå i endnu længere tid.

Beskyt nye trædæk

Nylagte træterrasser kan naturligvis også beskyttes og vedligeholdes. Terrasserenseren er ikke nødvendig til de nylagte terrassebrædder. Men med hårdttræ skal de afskårne kanter inkluderes BioMaderas forkant voks blive forseglet. Dette forhindrer splinter i at dannes på endekornet af den afskårne kant og forhindrer fugt i at trænge ind.

Dette kan også bruges som en forebyggende foranstaltning mod alger og mos BioMaderas Træbeskyttelsesimprægnering kan påføres. Og vil du beskytte farven på din træterrasse mod at blive grå i længere tid, bør du behandle terrassebrædderne med farveløs terrasseolie efter lægning.

At vedligeholde en træterrasse er tidskrævende – og gråningen kan aldrig stoppes helt. Men terrassen vil takke dig: med en længere levetid og skønhed, når den ældes.

Skriv en kommentar

Gem kurv
Del kurv
Del kurv