Hvad er forskellen mellem Teak, Garapa og Cumaru?

Vores terrassebrædder opnår den højeste holdbarhed (ifølge DIN EN standard), har gode til meget gode tekniske egenskaber, er ovntørrede til 14% og kommer fra certificeret skovbrug. Følgende er karakteristisk for de enkelte træsorter:

Teak - kongen træ

Teakterrasse 125mm FSC

Teak terrasse

125 mm, skjulte skruer

teak er honningbrunt træ, som hurtigt og smukt forsølver udendørs. Teaktræets store styrke er dets formstabilitet og dets høje olie- og gummiindhold. Fordi det næsten ikke virker, har teaktræ den laveste tendens til at danne revner og splinter af alle træsorter. Derfor ser selv gamle teak-terrasser stadig meget godt ud. Vores kunder installerer ofte teak i poolområdet, da der ikke er mere barfodsvenlig og smidig træsort. Disse egenskaber gør teaktræ til en af ​​de mest værdifulde træsorter, hvorfor det også er kendt som kongernes træ. Vi tilbyder teak planker i bredderne 50 mm, 95 mm og 125 mm.

Cumaru - sværvægteren

Cumaru Lounge, Dallgow-Döberitz

Cumaru terrassebord

120 mm, synligt skruet

Cumaru er en rødbrun træsort med en dynamisk træåre. Cumaru har en tørvægt på 1200 kg/m3, hvilket gør den til en af ​​de tungeste og hårdeste træsorter i verden. Fordi det er særligt slidstærkt, ridsefast og robust, bruges dette træ ofte på kommercielle og offentlige områder og endda direkte i vandet til havnefaciliteter. På det seneste har mange privatkunder dog også valgt Cumaru som et alternativ til Ipe. Vi har Cumaru planker tilgængelige i bredderne 90 mm, 120 mm og 145 mm.

Garapa - det lette tropiske træ

Garapa terrasse

145mm, skjulte skruer, olieret

Garapa er et relativt let tropisk træ. Dens farve minder om egetræ. Dens hårdhedsgrad ligger mellem Cumaru og Teak. Da Garapa virker lidt mindre end Cumaru, valgte vi også relativt brede planker på 145 mm. Opgjort per kvadratmeter er Garapa vores billigste terrassebræt. Kunder, der ønsker lyst tropisk træ med en jævn struktur og finder teaktræ for dyrt, vælger Garapa.

Vi forklarer de generelle kriterier, efter hvilke du skal vælge terrassetræ i vores online konsultation.

Skriv en kommentar

Gem kurv
Del kurv
Del kurv