COC certificering Betterwood

Tropisk træ fra certificerede kilder: hvor pålideligt er det?

På træmarkedet annonceres næsten alle tavler med udtrykkene "bæredygtig", "ansvarlig" og "økologisk". I virkeligheden er massiv rydningshugst, ulovlig gødning og ødelæggelse af værdifulde regnskovsområder dog på dagsordenen. Hvordan hænger det sammen?

Altid lovligt – men sjældent bæredygtigt

Uoverensstemmelsen mellem annoncering og virkelighed kan forklares, hvis man ser nærmere på tilbuddene. Mange handlende peger på den lovlige oprindelse af deres træ, da import af ulovligt fældet materiale har været forbudt i henhold til EU's træhandelssikkerhedslov (FLEGT) i over et år. Lovligheden siger dog intet om typen af ​​ledelse, fordi denne er tildelt af myndighederne i eksportlandene. Her kan en skov, der oprindeligt lå i en intakt regnskov, men nu er blevet fuldstændig ødelagt, betegnes som lovlig.

Fuld kontrol takket være FSC

Den eneste pålidelige orientering her er certifikatet FSC 100 %. Dette tildeles i henhold til chain of custody certificeringssystemet, på engelsk: "kæde af forældremyndighed". Med denne COC-certificering bliver hver del af detailkæden kontrolleret af uafhængige revisorer. Skovbrug, savværker og forhandlere skal bevise, at de ikke afleverer flere certificerede varer, end de har modtaget.

Alle træprodukter kl Betterwood er FSC-certificeret eller er i gang med certificering. Vi vil også gerne fortælle dig, hvor vores træ kommer fra og hvilke principper der bruges i skoven og savværket.

Skriv en kommentar

Gem kurv
Del kurv