Bæredygtig teaktræ fra genplantning

Teaktræ betragtes som det kongelige træ i troperne. Dens unikke egenskaber gør det til et eftertragtet materiale til Udendørs møbler, træterrasser og møbler. Den store efterspørgsel har dog gjort, at teaktræet sjældent findes i urskove. Brugen af ​​teaktræ fra primærskove er derfor meget problematisk set ud fra et økologisk synspunkt.

LEVERING AF SKOGNING

Der er dog en måde at nyde fordelene ved ædle træ og stadig gøre noget for regnskovens beskyttelse. Efterspørgslen kan imødekommes, og de resterende teaktræer i den primære skov kan beskyttes gennem bæredygtige genplantningsprojekter og blandede skove med teaktræer.

Disse teak plantager findes allerede i Latinamerika, Afrika og Asien. Kvaliteten af ​​teaktræ kan dog variere meget. Træets alder er først og fremmest afgørende for træets kvalitet. I Indonesien der er gamle beplantninger, som allerede var plantet af den hollandske kolonimagt og giver træ af væsentlig højere kvalitet, end der er tilgængeligt i Central- og Sydamerika.

PLANTAGER IKKE ALTID MILJØVENLIGE

Også vedr biodiversitet og økologiske fordele, kan plantagerne være forskellige. Afkald på insekticider, etablering af storskala øko-striber, der er fritaget for dyrkning, og en så forskelligartet blandet skov som muligt har en positiv effekt og tilbyder adskillige dyre- og plantearter et levested. Desuden bør plantager ikke fortrænge eksisterende urskove, men bør om muligt anlægges på arealer, der anvendes til industrielt landbrug.

Betterwood vær opmærksom, når du køber den Teak terrasse, Paneler af teaktræ og Havemøbler af teaktræ Udover høj træalder og fremragende kvalitet, fokuserer vi også på bæredygtig og ansvarlig skovforvaltning. Mange produkter bærer FSC® 100% certifikatet og kommer fra artsrige blandede skove. Teak fra urskove eller ulovlige kilder er ikke inkluderet i vores sortiment.

495,00 

fra 495,00 

fra 6,80 

Teakterrasse, FSC 100%
Pris fra: 130 € pr. m2, modstandsklasse: 1

Fordele: ✓ Bedste holdbarhed og dimensionsstabilitet ✓ Laveste risiko for revner og splinter

Ulemper: ✗ relativt dyre ✗ ikke særlig lange brædder

Tip: Læg terrassebrædder sammen.

Skriv en kommentar

Gem kurv
Del kurv