Hakkeblok af teaktræ

Nye Java teak skærebrætter

Den nye skærebrætter og skæreklodser af Biomaderas fra Indonesien er her! De blev håndlavet på en lille fabrik i Java. Arbejdet udføres der i overensstemmelse med de høje økologiske og sociale standarder i FSC®.

fair og bæredygtig

Træet kommer fra langsomt voksende teaktræer på selve Java.Teakskoven blev plantet i det nittende århundrede af de daværende hollandske kolonimagter. Skoven bliver nu bæredygtigt skovbevokset. Både fabrikken og skoven er FSC®-certificeret til eksemplarisk skovdrift og fair produktion.

Teak skæreblok N°403

lavet af teak ende korn med håndtag og fødder

Hakkeklodser med teak-ende korn

Den rektangulære Hakkeblok N°401 og den runde Hakkeblok N°403 er lavet af såkaldt teak-endekorn. Hakkeblokken er sammensat af firkantede tømmerstykker skåret på tværs af årerne. Effekten: Skærefladen består af den hårdeste side af træet - kernevedet. Hakkeklodsen er særdeles holdbar og skånsom mod knivbladene. Årringene er tydeligt synlige og giver hver blok et individuelt look. Hakkeblokkene er nemme at flytte takket være håndtagene, der er fræset på siden. Fødderne på ryggen sikrer et sikkert greb om arbejdsfladen og god ventilation på undersiden.

Morgenmadstavler N°101

høvlet af teaktræ

Et stykke morgenmadsbræt

Die Morgenmad bord nr. 101 er vores mindste skærebrætter. Teaktræets unikke træmønster kan ses på tværs af overfladen i dens gyldenbrune skygge. Også her er hvert bræt unikt. Det Skærebræt N°103 og Nej 105 er sammensat af langsgående stykker træ. Ved limning blev der sørget for et harmonisk helhedsbillede på tværs af hele overfladen. Robuste, men tynde: Med en tykkelse på ca. 1 til 1,5 cm er de ikke for tunge og kan bruges og opbevares forskellige steder i køkkenet.

Skærebræt nr. 103

slebet og olieret af teak

Det bedste træ til skæring

Teaktræ er det ideelle træ til skærebrætter og til brug i køkkenet: det er særligt modstandsdygtigt og holdbart over for fugt. Sammenlignet med hjemmehørende træsorter har teaktræ den laveste risiko for revner og splinter. Skæreklodser og skærebrætter af teaktræ skal tørres af med en fugtig klud eller skylles kort under rindende vand. De hører ikke hjemme i opvaskemaskinen. Fra tid til anden anbefaler vi oliering med Biomaderas Olie til skærebræt eller almindelig madolie.

VORES SKÆREBRÆT

Skriv en kommentar

Gem kurv
Del kurv
Del kurv