Den nye skærebrætter og skæreklodser af Biomaderas fra Indonesien er her! De blev lavet på en lille fabrik Java lavet i hånden. Der er de høje økologiske og sociale standarder FSC® arbejdet.
fair og bæredygtig
Træet kommer fra langsomt voksende teaktræer på selve Java.Teakskoven blev plantet i det nittende århundrede af de daværende hollandske kolonimagter. Skoven bliver nu bæredygtigt skovbevokset. Både fabrikken og skoven er FSC®-certificeret til eksemplarisk skovdrift og fair produktion.
Hakkeklodser med teak-ende korn
Den rektangulære Hakkeblok N°601 er lavet af såkaldt teak-endetræ. Hakkeblokken består af stykker firkantet træ skåret på tværs af årerne. Effekten: Skærefladen består af den hårdeste side af træet - kernevedet.
Hakkeklodsen er særdeles holdbar og skånsom mod knivblade. Årringene er tydeligt synlige og giver hver blok et individuelt look. Hakkeblokkene kan nemt flyttes takket være de fræsede håndtag på siderne. Fødderne på ryggen sikrer et sikkert greb om arbejdsfladen og god ventilation i bunden.
Et stykke morgenmadsbræt
Die Morgenmad bord nr. 101 er vores mindste skærebrætter. Teaktræets unikke træmønster kan ses på tværs af overfladen i dens gyldenbrune nuance. Også her er hvert bræt unikt.
Die Skærebræt N°103 og Nej 105 er sammensat af langsgående stykker træ. Ved limning blev der sørget for et harmonisk helhedsbillede på tværs af hele overfladen. Robuste, men tynde: Med en tykkelse på ca. 1 til 1,5 cm er de ikke for tunge og kan bruges og opbevares forskellige steder i køkkenet.
Det bedste træ til skæring
Teaktræ er det ideelle træ til skærebrætter og til brug i køkkenet: det er særligt modstandsdygtigt og holdbart, når det udsættes for fugt. Sammenlignet med indenlandske træsorter har teaktræ den laveste risiko for revner og splinter.
Skæreklodser og skærebrætter af teaktræ skal tørres af med en fugtig klud eller rengøres kortvarigt under rindende vand. De hører ikke hjemme i opvaskemaskinen. Nu og da anbefaler vi oliering med Biomaderas Olie til skærebræt eller almindelig madolie.