Teak skærebræt

Skærebrætter til verden!

Vores Skærebrætter er lavet af teak, som vokser i Mexico. På denne måde forener vi høje sociale og økologiske standarder med de praktiske fordele ved træskærebrætter og den eksklusive æstetik af tropisk træ.

Det økologiske skærebræt i træ

Den bæredygtige genplantning af teaktræ, som træet på vores skærebrætter kommer fra, er beliggende i det nordvestlige Mexico. Det FSC-certificerede skovområde gemmer Co2-udledningen fra mere end 20.000 biler, og takket være den løbende genplantning stiger bidraget til klimaet hver dag. De ansatte i fabrikken får en løn et godt stykke over fair trade-standarden og gratis sundhedspleje.

Skærebrætterne er også særligt bæredygtige, fordi de bruger træstammens træ, som ikke kan bruges til terrassebrædder på grund af dens korte længde. På den måde bliver ressourcerne brugt optimalt og ikke spildt.

Træ eller plastik eller sten?

I forhold til skærebrætter i plast eller sten er skærebrætter af teaktræ særligt velegnede til brug i køkkenet af forskellige årsager: Træ er særligt skånsomt over for knivblade og sløver dem langsommere end andre materialer. Træ er naturligt antiseptisk og derfor særligt hygiejnisk. Og endelig er teak på grund af sin ekstremt høje holdbarhed og formstabilitet særdeles velegnet til brug i køkkenet. Det er ikke for ingenting, at magasinet Cook's Illustrated vurderede vores skærebrætter: "The last cuttingboard you'll ever need".

På Betterwood vi inddeler vores skærebrætter i kategorier "køkkenbræt" og "Hakkeblok". Køkkenbrædder er lavet af træ, der er skåret parallelt med træets årer. De er tyndere og normalt mere håndterbare end hakkeblokke. Vi anbefaler dem som morgenbræt eller til at skære brød. Slagterblokke er lavet af træ, der er skåret på tværs af træets årer. På grund af sin tæthed er det såkaldte endetræ perfekt egnet til at modstå den høje belastning ved det daglige skærearbejde i køkkenet - det flosser ikke.

Pleje af skærebræt

Du er velkommen til at finde ud af, hvordan vores Skærebrætter vedligeholdes bedst er hvilket træ er generelt bedst egnet til køkkenarbejde og den Fordele og ulemper i sammenligning til skærebrætter i plast eller sten.

At vælge det rigtige skærebræt er altid et personligt valg – kl Betterwood men du kan være sikker på, at mennesket og naturen indgår i et partnerskab, der er umagen værd for begge sider.

Gem kurv
Del kurv
Del kurv