Øko og tropisk træ – hvordan hænger det sammen?


Hører man "tropisk træ" her i landet, ringer alarmklokkerne: øde land, hvor der engang lå regnskov, uddøde dyr og et skadet klima. Alle har med rette disse billeder i hovedet med det samme.
Samtidig har tropisk træ fremragende egenskaber som byggemateriale: Det tåler på imponerende vis det lokale vejr i mange år og er derfor ideelt egnet til terrassebyggeri. På Betterwood vi har sat os som mål at tilbyde tropiske træprodukter af meget høj kvalitet og samtidig opfylde strenge økologiske og sociale standarder. Det, der i første omgang lyder som en selvmodsigelse, kan faktisk lade sig gøre: I oprindelseslandene i Latinamerika bliver de fleste skovområder fældet, fordi befolkningen dér forventer en bedre indkomst fra landbruget. Store områder med regnskov bliver nogle gange simpelthen brændt ned.

Men hvis lokalbefolkningen finder gode arbejdsforhold i skovbruget - for eksempel med lønninger over gennemsnittet - er der også mening i at bevare skoven som levevej for kommende generationer. Så forbliver skoven, og lokalbefolkningen kan leve af den.

Sådan fungerer bæredygtigt skovbrug, og vi ønsker at støtte det. Alle vores træprodukter er med FSC segl certificeret - den strengeste procedure til kontrol af høje økologiske og sociale standarder. Prydhugst og sprøjtegifte er forbudt, biodiversiteten skal bevares, der må kun tages så meget træ fra skoven, som vil vokse tilbage i samme tidsrum. Øde områder genbevokses - biodiversiteten kan udvikle sig igen.

For at sikre, at den positive miljøbalance i produktionen ikke går op i røg under transporten af ​​dæk, træfliser og skærebrætter fra Latinamerika til vores kunder, deltager vi også i handelen med CO2-certifikater. CO2-emissionerne for hver transport bestemmes og kompenseres i et genplantningsprojekt i Bolivia, som vi gennemfører i samarbejde med Bonner Co2ol. Sådan fungerer al vores logistik klimaneutralt.

Til sidst er der tropiske træprodukter, som faktisk er bæredygtige - for mennesker og natur. Det er det Betterwood-Koncept.

Skriv en kommentar

Gem kurv
Del kurv
Del kurv