ulovlig træimport

Ulovligt tropisk træ blomstrer – FSC® beskytter

En ny lov skal forhindre, at ulovligt tropisk tømmer importeres til Europa. Mange importører bruger retningslinjerne til at attestere den lovlige oprindelse af deres tropiske træ. Forskning fra miljøorganisationen Greenpeace viser dog nu, at loven bliver massivt misbrugt til "grøn vask".

Røvertræ trods ny lov

Ifølge Greenpeace kommer omkring 80 procent af træet i den brasilianske delstat Pará fra ulovlig rågødning. Tyske virksomheder importerede også træ derfra, som kunne importeres med forfalskede papirer på trods af loven om beskyttelse af træhandel. Også i World Trade Center i Genève og i Nationalbiblioteket i Paris blev overudnyttet tømmer fra troperne brugt sammen med forfalskede papirer. Jannes Stoppel, skovekspert hos Greenpeace siger: "Vores forskning viser, at træ, der kommer fra den brasilianske Amazonas og sælges i Europa og Amerika, ikke er til at stole på." Ulovlig skovhugst er det første skridt mod udbredt skovrydning. Regnskoven bliver ødelagt, dyr og planter bliver jaget ud. Konsekvenserne er massive sociale og økologiske problemer. I en video forklarer Greenpeace, hvordan den europæiske og amerikanske træindustri ødelægger økosystemet og efterfølgende fremstiller ulovligt tropisk træ som økologisk:

Bedste beskyttelse: FSC® 100%

En skovdrift med bæredygtige principper kan beskytte regnskoven på lang sigt og øge de globale skovarealer. Forudsætningerne er ikke kun lovlige, men også bæredygtige forvaltningsregler - og deres uafhængige kontrol. Miljøbeskyttelsesorganisationer som Greenpeace og Robin Wood har udviklet et pålideligt segl, der garanterer overholdelse af juridiske, sociale og økologiske kriterier: FSC®-100% segl. For folk, der Tropisk træterrasse, træfliser og Skærebrætter Hvis du vil købe fra økologisk skovbrug, bør FSC®-100% være en forudsætning - så du ikke udelukkende skal stole på forhandlerens løfter. På Betterwood vi importerer kun tropisk træ med et FSC®-certifikat for at fremme bæredygtig skovforvaltning og give ulovligt tropisk træ ingen chance. Læs Greenpeaces indlæg her: "Ulovlig træimport boomer".
Gem kurv
Del kurv
Del kurv