ulovlig træimport

Ulovligt tropisk træ blomstrer – FSC® beskytter

En ny lov skal forhindre, at ulovligt tropisk tømmer importeres til Europa. Mange importører bruger retningslinjerne til at attestere den lovlige oprindelse af deres tropiske træ. Forskning fra miljøorganisationen Greenpeace viser dog nu, at loven bliver massivt misbrugt til "grøn vask".

Røvertræ trods ny lov

Ifølge Greenpeace kommer omkring 80 procent af træet i den brasilianske delstat Pará fra ulovlig skovhugst. Tyske virksomheder importerede også træ derfra, som kunne importeres med forfalskede dokumenter på trods af tømmerhandelssikkerhedsloven. Overudnyttet træ fra troperne blev også brugt i World Trade Center i Genève og i Nationalbiblioteket i Paris ved hjælp af forfalskede papirer. Jannes Stoppel, skovekspert hos Greenpeace, siger: "Vores forskning viser, at træ, der kommer fra den brasilianske Amazonas og sælges i Europa og Amerika, ikke kan stole på."

Ulovlig skovhugst er det første skridt mod udbredt skovrydning. Regnskoven bliver ødelagt, dyr og planter bliver jaget væk. Resultatet er massive sociale og økologiske problemer. I en video forklarer Greenpeace, hvordan de europæiske og amerikanske træindustrier ødelægger det økologiske system og efterfølgende fremstiller ulovligt tropisk træ som økologisk:

Bedste beskyttelse: FSC® 100%

Skovdrift med bæredygtige principper kan beskytte regnskoven på lang sigt og øge globale skovarealer. Forudsætningen er ikke kun lovlige, men også bæredygtige forvaltningsregler - og deres uafhængige kontrol. Miljøbeskyttelsesorganisationer som Greenpeace og Robin Wood har udviklet et pålideligt segl, der garanterer overholdelse af juridiske, sociale og økologiske kriterier: FSC®-100% segl.

For folk, der Tropisk træterrasse, træfliser og Skærebrætter Hvis du vil købe fra økologisk skovbrug, bør FSC®-100% være en forudsætning - så du ikke udelukkende skal stole på forhandlerens løfter. På Betterwood Vi importerer kun tropisk træ med FSC®-certificering for at fremme bæredygtigt skovbrug og ikke give ulovligt tropisk træ en chance.

Læs Greenpeaces artikel her: "Ulovlig træimport boomer".

fra 11,50 

Cumaru terrassebord, FSC 100%
Pris fra: 70 € pr. m2, modstandsklasse: 1

Fordele: ✓ bedste holdbarhed ✓ særlig robust og ridsefast

Ulemper: ✗ delvis ru overflade ✗ høj effektudvikling

Tip: Slib gulvbrædderne, efter de har været udsat for vejret første gang.

6,50 

Garapa træfliser, FSC 100%
Pris: 72 € pr. m2, modstandsklasse: 1-2

Fordele: ✓ glat overflade ✓ homogen, lys farve

Ulemper: ✗ Jernholdige stoffer fører til misfarvning

Tip: Terrasserengøring fjerner misfarvning

6,50 

Jatoba træfliser, FSC 100%
Pris fra: 72 € pr. m2, modstandsklasse: 1-2

Fordele: ✓ glat overflade ✓ stærk farve og åre

Ulemper:✗ uolieret tendens til at revne ✗ farvede ingredienser vaskes ud

Tip:Rengør og olie fliser efter montering.

Skriv en kommentar

Gem kurv
Del kurv