Yale ISTF

Betterwood på Yale University

På konferencen "Tropiske skove i en forbundet verden: Samarbejdsløsninger for en bæredygtig fremtid" på det anerkendte Yale University i Connecticut (USA). Betterwood inviteret til at præsentere europæiske forbrugeres perspektiv for første gang. Hvert år afholdes arrangementet fra kl "Yale-kapitlet i International Society of Tropical Foresters" organiseret. Gæster og forskere diskuterer og udveksler ideer om bæredygtighed og skovbrug. Christian Körting (Managing Partner) repræsenterede vores virksomhed på konferencen med sin præsentation "Bæredygtig træhandel i Tyskland". Betterwood er et eksempel på, hvordan bæredygtighed i skov- og træindustrien kan fremmes, og hvordan det er økonomisk værd. Det var en interessant udveksling, fordi vi for første gang viste det europæiske slutkunde- og kommercielle kundeperspektiv. Forskerne, WWF, Rainforest Alliance, The Forest Dialogue, CIFOR og certificerer som SGS var derfor meget interesserede i, hvordan tyske slutkunder og handlende reagerer på tilbuddet om træ fra bæredygtigt skovbrug.

Forbrugermagt

Igen og igen blev det klart: Uddannelse om problemerne i de tropiske regnskove øger efterspørgslen efter træ fra bæredygtigt skovbrug. Skoven vil kun overleve, hvis den oprindelige befolkning kan tjene deres levebrød fra regnskoven på en ressourcebesparende måde. Ellers vil det blive fuldstændigt ryddet for kortsigtet gevinst. Tilbage er landbrugsjord, der ikke længere er frugtbar efter et par år, arealer til dyrehold eller palmeolieplantager – hvor regnskoven, som er essentiel for vores klima, engang lå. Også i træindustrien har kunden magten til at ændre markedet. Uden slutkundernes efterspørgsel efter bæredygtige produkter ville det næppe være muligt for lokale NGO'er og regeringer at bevare skoven som et økosystem. I sit oplæg understregede Christian Körting også vigtigheden af ​​partnerskaber med organisationer som FSC, STTC, GFTN fra WWF og GD Holz-foreningen Betterwood er: Samarbejde er med til at offentliggøre og styrke bæredygtighed i træbranchen.

Innovationspris til Prey Lang

2017 Innovation Award fra Yale School of Forest and Environmental Studies gik til initiativet "Prey Lang - Det er også vores skov". De er engageret i at bevare skoven i Cambodja – og kæmper for den med kreative midler. For eksempel med en mobilapp. Initiativet har dog indtil videre modtaget ringe støtte fra andre statslige NGO'er, og skovarbejdet foregår under livstruende omstændigheder. Initiativet har været truet i årevis, og der har endda været dødsulykker. Vi er så meget desto mere glade for, at Prey Lang modtog prisen i år og dermed opfordrer andre mennesker til at bevare skovens økosystem for menneskeheden.

Skriv en kommentar

Gem kurv
Del kurv
Del kurv