Yale ISTF

Betterwood på Yale University

På konferencen "Tropiske skove i en forbundet verden: Samarbejdsløsninger for en bæredygtig fremtid" på det anerkendte Yale University i Connecticut (USA). Betterwood inviteret til at vise europæiske forbrugeres perspektiv for første gang.

Hvert år finder arrangementet sted fra kl "Yale-kapitlet i International Society of Tropical Foresters" organiseret. Gæster og forskere diskuterer og udveksler ideer om bæredygtighed og skovbrug.

Christian Körting (managing partner) repræsenterede vores virksomhed på konferencen med sin præsentation "Bæredygtig træhandel i Tyskland". Betterwood er et eksempel på, hvordan bæredygtighed kan fremmes i skov- og træindustrien og er økonomisk værd.

Det var en interessant udveksling, fordi vi for første gang viste det europæiske slutkunde- og kommercielle kundeperspektiv. Forskerne, WWF, Rainforest Alliance, The Forest Dialogue, CIFOR og certificerer som SGS var derfor meget interesserede i, hvordan tyske slutkunder og virksomheder reagerer på tilbuddet om træ fra bæredygtigt skovbrug.

Forbrugermagt

Det er blevet klart igen og igen: Uddannelse om problemerne i tropiske regnskove øger efterspørgslen efter træ fra bæredygtigt skovbrug. Kun hvis den oprindelige befolkning kan tjene til livets ophold fra regnskoven på en måde, der bevarer ressourcerne, vil skoven overleve. Ellers vil det blive fuldstændigt ryddet for kortsigtet gevinst.

Tilbage er agerjord, der ikke længere er frugtbar efter et par år, arealer til husdyravl eller palmeolieplantager – hvor den regnskov, der er vital for vores klima, engang lå. Kunden har også magten til at ændre markedet i træindustrien. Uden efterspørgslen fra slutkunderne efter bæredygtige produkter ville det næppe være muligt for lokale NGO'er og regeringer at bevare skoven som et økosystem.

I sit oplæg understregede Christian Körting også vigtigheden af ​​partnerskaber med organisationer som FSC, STTC, GFTN fra WWF og GD Holz-foreningen Betterwood er: Samarbejde er med til at offentliggøre og styrke bæredygtighed i træbranchen.

Innovationspris til Prey Lang

2017 Innovation Award fra Yale School of Forest and Environmental Studies gik til initiativet "Prey Lang - Det er også vores skov". De er forpligtet til at bevare skoven i Cambodja – og kæmper for den ved hjælp af kreative midler. For eksempel med en mobiltelefon-app. Initiativet har dog indtil videre fået ringe støtte fra andre statslige NGO'er, og arbejdet på skovens vegne foregår under livstruende omstændigheder. Initiativet har været truet i årevis, og der har været dødsfald.

Vi er så meget desto mere glade for, at Prey Lang modtog prisen i år og dermed opfordrer andre mennesker til at bevare skovens økosystem for menneskeheden.

Skriv en kommentar

Gem kurv
Del kurv