Regnskov Bolivia

Betterwood begrænser importen af ​​træ fra Brasilien.


Brasiliens nye præsident Jair Bolsonaro presser på med ødelæggelsen af ​​regnskoven. Træet fra de fældede træer ender også hos europæiske tømmerhandlere. Det er erklæret som lovligt træ af formodet sikker oprindelse. Faktisk fremmer den brasilianske regering dog den hurtige ødelæggelse af skovområder, fordrivelsen af ​​den oprindelige befolkning og udvidelsen af ​​monokulturelle landbrugsområder.

Landbrug i stedet for regnskov

Bolsonaro blev indviet den 1. januar 2019. Den 2. januar afsatte han autoriteten Funai (Fundação Nacional do Indio), som er ansvarlig for beskyttelsen af ​​det oprindelige folk. De oprindelige folk er en nøglespiller i at beskytte regnskoven. Mange af de sidste intakte urskovsområder er i deres habitat, da befolkningen har besluttet sig for overudnyttelse og ødelæggelse af skoven.

Bolsonaros udenrigsminister Ernesto Araújo beskriver klimaforandringerne som en marxistisk opfindelse. Hans familieminister, Damares Alves, har til formål at proselytisere det oprindelige folk til evangelisk tro. Hans undervisningsminister Ricardo Vélez Rodríguez ønsker at "rense" uddannelsessystemet for venstreorienterede og miljøaktivister. Og Bolsonaro er selv en ven af ​​kvægbrugere, skovhuggere, mineoperatører og sojabønnebønder. Den magtfulde brasilianske landbrugslobby var en af ​​de største donorer til hans kampagne. Nu ser det ud til, at han betaler tilbage.

44 procent af den brasilianske regnskov er under naturbeskyttelse. Næsten halvdelen af ​​dette er oprindeligt territorium. Disse reservater skal nu åbnes for kvægavl, minedrift og landbrug. Konsekvenserne er globale. Ifølge Max Planck Institute for Chemistry i Mainz lagrer planterne i Amazonas-regionen lige så meget CO2, som menneskeheden frigiver gennem sit forbrug af fossile brændstoffer på knap ti år.

Kun FSC® 100% træ fra Brasilien

Importeret for ikke at støtte regeringssponsoreret ødelæggelse af regnskov BioMaderas og Betterwood kun fra nu af FSC® 100 % certificeret træ og træprodukter fra Brasilien fra virksomheder, der har været certificeret i årevis. Indtil videre gjaldt en sådan selvpålagt importrestriktion i vores virksomhed kun for Myanmar, det tidligere Burma, som er blevet marginaliseret af massive menneskerettighedskrænkelser og ødelæggelse af regnskov. Nu har et af de største demokratier på jorden og hjemsted for den største regnskovsflade stillet sig selv på lige fod, når det kommer til miljøbeskyttelse.

Vores vej i tømmerhandelen

På Betterwood.de lad os gå en anden vej: Vores mål er at forhindre deres fortrængning af landbruget gennem brug af bæredygtigt forvaltede skovområder. Vi giver den intakte skov en værdi, så den stadig kan danne grundlag for liv for kommende generationer. Vi er afhængige af den strenge og uafhængige kontrol af Forest Stewardship Council (FSC), men også om troværdigheden og gennemsigtigheden af ​​de politiske institutioner i oprindelseslandet. Vi kan først tilføje nyt træ fra landet til vores sortiment igen, når vi er sikre på, at samarbejdet med en brasiliansk leverandør ikke vil fremme yderligere ødelæggelse af skoven.


Skriv en kommentar

Gem kurv
Del kurv
Del kurv