Plant træer, beskyt afgrøder: Betterwood i Colombia

I den nordlige del af Colombia, en time fra byen Santa Marta, ligger Sierra Nevada de Santa Marta. Toppene er 5.700 meter høje, og den caribiske kyst er ikke langt. De danner den højeste bjergkæde i verden nær havet. Sierra Nevada de Santa Marta er et unikt økosystem, og ikke kun på grund af de forskellige klimazoner. For eksempel rangerer Colombia med omkring 1.865 arter først, når det kommer til fuglebiodiversitet.

Ud over den biodiversitet af planter og dyr, der er værd at beskytte, har den meget konkret miljømæssig betydning: Det colombianske plateau er et vigtigt, naturligt drikkevandsreservoir i tørre perioder. Men kun hvis det er skovklædt. Først da kan smeltevandet fra gletsjerne lagres i jorden. På grund af skovrydning til landbruget, husdyravl og udvinding af råstoffer er der altid truende mangel på drikkevand.

Støttet med to initiativer Betterwood genplantning og bevarelse af Sierra Nevada de Santa Marta: vi plantede selv 70 træer der for to år siden. Vi har nu doneret mere end 500 træer, frø, gødning og skovle, så den lokale og oprindelige befolkning kan fortsætte dette arbejde. Med Koguis - en indfødt stamme, som vi arbejder med - har vi udvalgt træarter, der også tjener andre formål: I Higueron træer Aber føler sig særligt godt tilpas og finder mad. Det Flor Morado er meget populær blandt fugle.

Den oprindelige befolkning i Sierra Nevada de Santa Marta er en garanti for en omhyggelig og bæredygtig tilgang til naturen: I Kogui-kulturen har miljøbeskyttelse altid været meget vigtig. Samtidig er charmen i den moderne verden også attraktiv for Kogui-børnene. Problemet er, at hvis ens egen kultur går i bagsædet, svinder miljøbevidstheden også, og regnskoven ødelægges for at dyrke kartofler eller yuca.

Derfor støtter vi en Kogui-skole med papir, skrivemateriale og øvebøger, så børnene får bedre muligheder for at lære om deres egen kultur. Samarbejde med den oprindelige befolkning kræver tillid og pålidelighed. Vores medarbejder i Colombia tilbringer ofte dage med Kogui, hvilket kun er muligt med særlige tilladelser. Det høje niveau af personligt engagement garanterer dog, at vores hjælp ikke går til spilde, og vores projekter fungerer på lang sigt.

Ved at købe FSC®-certificeret pyntede, skærebrætter og træfliser Vores kunder gør disse projekter i Colombia mulige. Tak for det!

Skriv en kommentar

Gem kurv
Del kurv