Vedligehold træterrasse

KONSULTATION »TERRASSEBÆLDER "Oprethold

Vedligehold og olie træterrasse

Det er det samme med træ som med mennesker: grå kommer med alderen. Terrassebrædder udendørs mister deres naturlige træfarve gennem sol og regn og får en sølvgrå patina. Derudover opstår der overfladerevner gennem årene. Denne proces kan bremses ved oliering, men ikke stoppes helt.

Hvordan ældes min træterrasse?

Træets farve ændrer sig, når det udsættes for vejret. Jatoba og Garapa bliver i begyndelsen betydeligt mørkere i sollys, før de bliver grå, mens teaktræ hurtigt bliver sølv. Derfor bør du ikke basere dit valg af træsorter udelukkende på farven, men altid holde øje med ældningsprocessen.

aldrende terrassebord

frisk, mørk, grå

Uolieret på toppen, olieret i bunden

Revner på terrassebrædderne

Revner på overfladen eller i enderne forekommer også på terrassebrædder. Selvom denne effekt er mere udtalt i huslige skove, forekommer den også regelmæssigt i tropiske skove.

De rigtige plejeprodukter

Fra et teknisk synspunkt er terrassens gråning og dannelsen af ​​revner ikke rigtig et problem: Det reducerer ikke træets holdbarhed. Der kan dog dannes grimme prikker og pletter, som nemt kan fjernes med den rette omhu. Rengøring og imprægnering kan også forlænge terrassens naturlige levetid. Hvad der er den rigtige pleje til din træterrasse afhænger frem for alt af, hvad formålet med plejen skal være. Her finder du en oversigt over de egnede produkter til terrassepleje.

Videoer om terrassebygning

Hvordan olier du gulvbrædderne? Find ud af det her i videoen “Oil gulvbrædderne”, samt alt det andet i 13 videoer om at bygge en træterrasse - lige fra materialevalg, til lægning af gulvbrædderne til træpleje.

Terrasseolie fra BioMaderas

effekt: Farven bevares længere, revner reduceret.

Anwendung: Én gang for indledende beskyttelse eller to gange om året for længere farvebevaring. Det BioMaderas Terrasseolie er specielt udviklet til tropisk træterrasse. En liter rækker til omkring 10 kvadratmeter terrasse. Olien findes i tre varianter:

Farveløs: Til effektiv beskyttelse mod revner.

Helvede: Til beskyttelse mod revner og længere farvebevaring.

Mørk: Til områder, der allerede er blevet grå og skal farves igen

dækolie

imprægnering af BioMaderas

effekt: Forhindrer vækst af svamp og skimmelsvamp.

Anwendung: Kun på mindre holdbart træ eller i dårligt ventilerede områder. Imprægneringen beskytter træet mod svampeangreb. Men da det er giftigt og terrassetræ fra BioMaderas har naturligt en høj modstandsdygtighed over for træødelæggende svampe, vi anbefaler kun at bruge den i dårligt ventilerede og fugtige områder på terrassen eller på mindre slidstærkt træ som lærk eller gran.

imprægnering

Forkant voks fra BioMaderas

effekt: Beskyttelse mod enderevner.

Anwendung: Endekantvoksen reducerer markant dannelsen af ​​enderevner på de afskårne kanter og bør påføres en gang på endekornet efter plankerne er blevet skåret.

forkant voks

Terrasserenser fra BioMaderas

effekt: Fjerner snavs, alger og gammel olie.

Anwendung: Som krævet. Terrasserenseren fra BioMaderas baseret på oxalsyre og har vist sig at være et effektivt middel til at rense snavsede og grå terrasser.

gårdhave renere
Træterrasse ved oliering

Hvordan olier jeg min træterrasse?

For at mindske dannelsen af ​​revner bør terrassen olieres efter lægning. Vil du beholde træets farve længere, bør du bruge den lyse terrasseolie fra BioMaderas gentag ansøgningen.

Forberede: Når terrassen er færdig, kan den olieres. Træoverfladen skal være ren, fri for støv og fedt og tør. Fjern snavs med et passende rengøringsmiddel. Rør godt rundt før og under brug.

Instruere: den BioMaderas Påfør et tyndt, jævnt lag terrasseolie på bart, ubehandlet træ med en fnugfri bomuldsklud, børste eller rulle.

røre ved: Fjern overskydende olie (olie, der ikke er trængt ind i træet) inden for 20 minutter med en klud eller gnid ind.

Lad hvile: Den friskolierede overflade må ikke blive våd i 8 timer. Herefter er træet vejrbestandigt.

Teakterrasse 95mm, Schweiz

Vores træpleje

fra 25,37 

fra 25,37