bygge et træterrasse

KONSULTATION »TERRASSEBÆLDER "bygge

Hvordan installerer jeg terrassebrædderne?

Underbygningen står. Nu kommer du til den synlige del af din træterrasse: terrassebrædderne. Her kan du finde ud af, hvordan du skærer og lægger dækbrædderne.

Bemærk top og bund

Inden lægning skal du være opmærksom på, at dækbrædderne har top og bund. Oversiden er kendetegnet ved, at den har så få pletter som muligt. Begge sider kan dog ofte bruges som overside. Hvis du ikke ønsker at bruge nogen af ​​siderne, bedes du kontakte os inden du behandler planken.

Vær opmærksom på toppen og bunden af ​​terrassen

Hold afstand til husvægge

Terrassebrædderne lægges på tværs af underkonstruktionen. Start i kanten af ​​terrassen med at skrue den første planke fast på underkonstruktionen. Hvis du lægger gulvbrædderne parallelt med husvæggen, så start ved husvæggen. Sørg for, at der er en afstand på mindst 15-20 mm mellem dæk og faste konstruktioner (husvægge, lukkede rækværk eller terrassekanter) for at sikre udluftning af terrassen nedefra. Ellers kan der let opstå vandfyldning, hvilket reducerer dækkets levetid og øger risikoen for vridning.

Skær terrassebrædder

Gulvbrædderne har katalogmål. Det betyder: planker kan være et par centimeter længere end angivet. Dette giver dig mulighed for at skære friske forkanter uden tab af længde. Enderevner kan således fjernes ved skæring. Ved gennemgående montering (uden limning) er det også muligt at lægge plankerne som leveret og foretage et guidet slutsnit for enden af ​​terrassen og justere de udragende plankeender. Ved udlægning i binding er et snit på begge sider nødvendigt, da plankerne ikke nødvendigvis har et retvinklet endesnit.

råd om savklinge

afskårne kanter vokser

Friske afskårne kanter, der er resultatet af skæring, bør inkluderes BioMaderas Forkantvoks kan voksbehandles for at mindske risikoen for enderevner.

Sidste snit i kanten af ​​terrassen

Den bedste måde at opnå en plan finish på terrassen er efter montering af gulvbrædderne med et guidet slutsnit. Brug styreskinne og håndrundsav til dette. Du kan også lave et endeligt snit på faste strukturer med en dyksav eller skyggefugeskær.

Læg dæk med samlinger

Terrassebrædderne bør lægges med en ekspansionsspalte på 5mm til 8mm - afhængig af bræddens bredde og terrassens ventilation. En fuge på 50 mm er tilstrækkelig til terrassebrædder med en bredde mellem 90 mm og 5 mm. Brædder med en bredde på 120 mm lægges med 6 mm fuge, dækbrædder med en bredde på 145 mm lægges med 8 mm fuge. Brug passende afstandsstykker under monteringen for at opnå et ensartet fugemønster. Afhængig af træsort bør fugen i plankernes ender være mindst 1 mm.

Cumaru terrassebord 90mm, Ibiza

Planlæg en træterrasse nu gratis.

Vi giver dig en lægningsplan og et tilbud med alt tilbehør og transportomkostninger. Vi kan også planlægge ekstraudstyr såsom byggehøjde eller terrassetrin for dig.

terrasseplanlægger
Teakterrasse 95mm, Schweiz

Vores tilbehør til underbygningen

fra 1,10 

23,95 

(2,40  / 1m)