lægningsmønster

KONSULTATION »PARKET »Under jorden

På hvilket gulv er der lagt en parket af massive trægulvbrædder?

Udover valg af træsort, spiller valg af det rigtige lægningsmønster nok den vigtigste rolle, når du skal lægge din parket. Hvert læggemønster har forskellig effekt og kan give rummet meget forskellige karakterer.

Underlag til parket

Overfladen, som parketten skal lægges på, skal være plan, stabil, ren og tør. Det bør ikke lægges på gulvtæppet.

Hvis du lægger flydende gulve, anbefales en kombination af trinlydsisolering og dampspærre mellem gulvbrædder og undergulv. Dels lydisolerer man, dels forhindrer man, at restfugt stiger op og påvirker parketten. Små ujævnheder kan også udjævnes på denne måde.

landhus gulvbrædder
korte planker

Slaglyd med limet parket

Det antages ofte, at fuldfladelimet parket ikke kræver trinlydsisolering. Der kan jo ikke være nogen raslen eller bevægelse i parketten, fordi der ikke er mellemrum mellem parketplanken og gulvet. Slagstøjen er dog ikke isoleret hermed og på gulvet under kan man normalt høre hvert et trin på parketgulvet.

Korklag mod lyd

En god løsning er naturproduktet kork. Et tyndt lag kork kan nemt limes på underlaget - udover trinnlydsisolering kan du også opnå varmeisolering. For selve rummet betyder det: det er bedre lydisoleret, der er ingen ubehagelig hul lyd, og varmen fra opvarmningen går ikke tabt gennem gulvet.

For sikker gang på parketten og den bedste stabilitet trods årstidens temperaturudsving anbefaler vi at lægge parketgulve med lim over hele overfladen.

korte planker

Velegnet til gulvvarme

Generelt kan parketgulve lægges på varmtvandsgulvvarmeanlæg. Det eneste krav: parketgulvene skal limes over hele overfladen og ikke lægges flydende.

Indholdsfortegnelse

Kvalitet

Sammenligning af parkettyper
Sammenligning af træsorter
Køb online

Planlægning

Materialekrav og affald
beregne prisen
Sammenligning af parketformater
lægningsmønster
lægningsretning
Strukturhøjde parket
gulvvarme

lægning

materialeliste
Forbered undergrunden
Lægning og limning

pleje

slibning ned
olier og voks
Rengøring

Oprindelse

Bæredygtighed
carbonspor

Vores parket

200,00 

(119,05  / 1 m²)

220,00 

(110,00  / 1 m²)