KONSULTATION »PARKET »TRÆSARTER

Hvad er den bedste træsort til parket?

UDKAST * UDKAST * UDKAST: På dette tidspunkt reviderer vi vores parketråd. Om et par uger finder du ud af alt om indendørs trægulve her.

Sammenligning af massivt trægulve

træsort 1

  • Fordele: massivt træ af høj kvalitet, maksimal holdbarhed
  • Ulemper: tidskrævende installation, høje anskaffelsesomkostninger

Et trægulv lavet af massiv træparket er udelukkende lavet af én massiv træsort. Det adskiller den fra færdigparket, finerede gulve og laminat, hvor det øverste slidlag højst består af ægte træ.

 

Men det massive træ har sin pris og er en af ​​de dyrere gulvvarianter sammenlignet med færdigparket eller lamanit. På længere sigt kan et gulv lavet af massive træplanker dog stadig betale sig. Et billigt trægulv med et lavt slidlag kan slides op efter 10 år og skal fjernes. Selv højkvalitets konstrueret træparket er svær at slibe ned og retablere - og koster stadig nogle gange mere end et massivt trægulv.

 

Derudover bør behandlingen af ​​overfladen overvejes. Ubehandlede gulvbrædder kræver meget olie eller lak for at sikre tilstrækkelig tætning. Massive trægulvbrædder, der allerede er forseglet, har den fordel, at fabriksforseglingen som regel er mere holdbar og af højere kvalitet end din egen tætning.

 

Massive trægulve er mere komplekse at lægge end færdiglavet parket eller laminat. De kan skrues, limes eller lægges flydende. Under alle omstændigheder bør installationen udføres af en fagmand.

Færdiglavet parket sammenligning

træsort 2

  • Fordele: Slidlag i ægte træ
  • Ulemper: kun delvist slibbar

Færdigparket og laminat er meget ens i strukturen: Det består normalt af tre lag, hvor den nederste bagsidefiner og det midterste lag er lavet af billigt nåletræ. Kun overfladen er lavet af ædeltræ af høj kvalitet og adskiller sig her fra laminat, hvor plast danner overfladen.

 

Afslibning af dette 2 mm til 4 mm slidlag på færdig parket anbefales kun efter samråd med producenten. Nogle færdige parketgulve egner sig ikke til denne type reparation. Andre kan slibes ned mindst én gang.

 

Parketpriserne kan variere meget. Slidlagets tykkelse og træsorten i slidlaget er afgørende. Jo tykkere og højere kvalitet træet er i slidlaget, jo højere er prisen. Her kan i nogle tilfælde opnås kvadratmeterpriser som ved massive trægulvbrædder.

 

Men at lægge kunstparket er meget nemmere end at lægge massive trægulve. Klikparket kan fx også lægges af hobby gør-det-selv.

Laminat sammenligning

træsort 3

  • Fordele: Meget billig, nem installation
  • Ulemper: kort levetid, intet synligt ægte træ

Laminat består ligesom den færdige parket normalt af tre lag, hvor et tyndt plastlag udgør det øverste lag i laminatet. Dette er normalt baseret på en træoverflade, men kan repræsentere ethvert andet mønster og farve afhængigt af printet.

 

Laminatgulve kan ikke slibes ned. Derfor har dette gulv som regel en væsentlig kortere levetid end ægte trægulve.

 

På trods af dette har laminat to ubestridelige fordele: dets pris er meget lav, og det er meget nemt at lægge. Du kan få et laminatgulv for godt 10 euro per kvadratmeter. Årsagen til den lave pris ligger i laminatets struktur: træbaseret panel, fotopapir og harpiksforsegling. Ægte træ, som gør massive trægulvbrædder og kunstparket dyre, fås næsten ikke - bortset fra det limede HDF-lag, der udgør kernepladen.

 

Laminat lægges normalt flydende og er meget nemt at lave.

Indholdsfortegnelse

Kvalitet

Sammenligning af parkettyper
Sammenligning af træsorter
Køb online

Planlægning

Materialekrav og affald
beregne prisen
Sammenligning af parketformater
lægningsmønster
lægningsretning
Strukturhøjde parket
gulvvarme

lægning

materialeliste
Forbered undergrunden
Lægning og limning

pleje

slibning ned
olier og voks
Rengøring

Oprindelse

Bæredygtighed
carbonspor

Vores parket

200,00 

(119,05  / 1 m²)

220,00 

(110,00  / 1 m²)