KONSULTATION "Havemøbler » Plast og rattan

Hvor gode er havemøbler lavet af plast og polyrattan?

Plastik er det billigste materiale til havemøbler. I de senere år er materialet blevet videreudviklet, hvorfor det nu ligner nogle naturlige materialer. Her kan du finde ud af, hvad du skal overveje, når du skal vælge plastik og polyrattan til dine havemøbler.

Plastmøbler til haven

I årenes løb er plasthavemøblernes omdømme blevet forbedret. Det skyldtes primært, at den anvendte plastik med tiden er blevet videreudviklet og derfor er blevet mere holdbar og modstandsdygtig. Faktisk finder du nok ikke et havemøbelsæt til en billigere pris. Udendørsmøbler lavet af plast er nemme at passe, nemme at opbevare og i dag også holdbare. Imidlertid vækker den anvendte plastik stadig bekymring for de fleste mennesker.

Teak 95 mm, træ og design Simon Alber

Mange navne, ét råstof

De mest almindeligt anvendte materialer i havemøbler af plast ("plastik") er helplastik, polyrattan, polywood og tekstilen (R). Især havemøbler lavet af solid plast (f.eks. polypropylen), men også modeller lavet af polyrattan og polywood er stadig lavet af fossil olie.

Møbler i polyrattan

Polyrattan er udviklet til billigt at efterligne ægte rattan, som består af træfibre fra rattanpalmen, og møblerne, der traditionelt er lavet af det. Især når det kommer til loungemøbler er polyratten i sin flade version (flatratten) i øjeblikket på mode. Faktisk er polyrattan dog lavet af mineralolie. Ved fremstilling af polywood forsøger man at give den resulterende plast et træagtigt udseende ved at tilsætte naturlige stoffer som fibre fra træ eller hamp til den anvendte mineralolie. Havemøbler af polywood består også i høj grad af petroleum.

Havemøbler i polyrattan
havestol plastik

Billig, men også skør

På grund af brugen af ​​plastik er plasthavemøbler forholdsvis billige, lette, modstandsdygtige over for vejr og insekter og ret holdbare. De kan dog varme meget op på varme sommerdage og er meget varmefølsomme sammenlignet med andre stoffer. Bortset fra polyrattan har den anvendte plast ofte en tendens til at blive skør og falme. Du skal også være forsigtig med fødevarer og produkter, der indeholder olie eller fedt (f.eks. solcreme), da pletter, der opstår som følge heraf, ofte kun vanskeligt kan fjernes fra plastikken.

Bæredygtigt? Desværre ikke.

Især hvis bæredygtighedsaspektet er vigtigt for dig, bør du overveje, om plasthavemøbler er det rigtige valg for dig. Den anvendte plastik har ikke kun en forholdsvis tvivlsom klimabalance, der kan med tiden også frigives mikroplast, som så ender i naturen. På grund af den anvendte plastik skal man som regel bortskaffe plastikhavemøbler på en særlig måde, og det er svært eller umuligt at genbruge efterfølgende. Hvis du beslutter dig for at bruge plastikhavemøbler, kan du sikre dig, at møblerne er lavet af plastik, der allerede er genbrugt.

Havebænk af teaktræ med armlæn

Indholdsfortegnelse

Kvalitet

bedste materiale
   plast og rattan
   Holz
   Metal
bedste træ
lang levetid
Abmessungen

pleje og opbevaring

Rengøring
grind
olie
Opbevaring

Oprindelse

Bæredygtighed
carbonspor

Vores havemøbler

503,32 

238,95 

228,79 

198,28