Teak dæk 95mm

KONSULTATION "HAVEMØBLER »Lange levetid

Hvilke havemøbler holder længst?

Da havemøbler er lavet af mange forskellige materialer, er der også store forskelle i holdbarheden. Her kan du finde ud af, hvad du skal være opmærksom på for at kunne have glæde af dine havemøbler i lang tid.

Industrielle materialer har også ulemper

Når man sammenligner holdbarheden af ​​forskellige havemøbler, spiller det anvendte materiale en særlig vigtig rolle. Det er for eksempel svært at sammenligne havemøbler af rustfrit stål med dem, der er lavet af træ. Selvfølgelig vil havemøbler lavet med industrielle materialer som rustfrit stål og aluminium holde længst. Den lange holdbarhed kommer dog også med en tilsvarende pris. Bortskaffelse er også vanskelig.

 

Gammel havestol
Gammel havebænk

Det rigtige træ holder længe

Sammenligner man havemøbler af godt hårdttræ med plastikmøbler, er forskellen på holdbarheden udendørs faktisk ikke så stor. Har du for eksempel valgt møbler? ægte teaktræ besluttet, kan de holde godt over 25 år udendørs og med lidt vedligeholdelse. Teaktræ (Tectona Grandis) har resistensklassen (eller holdbarhedsklassen) 1 og har derfor en høj naturlig modstandsdygtighed over for ydre påvirkninger som svampe og insekter. Den kan derfor helt sikkert hamle op med de fleste havemøbler lavet af plastik. Derudover ældes teaktræet "med værdighed" og får med årene en naturlig patina, som gør, at det falder harmonisk ind i dit havemiljø.

Træets holdbarhed er også forskellig

Plast det kan ske, at disse bliver skøre og falmer. Det betyder, at du ikke nødvendigvis har glæde af dine havemøbler i lang tid, selvom de har en lang levetid. Ægte akacie udendørsmøbler kan holde lige så længe som teaktræ. På grund af den lave forekomst af akacietræer er der dog kun et overskueligt udvalg af havemøbler lavet af dette hårdttræ. Sort græshoppe og eukalyptus, som også er blandt de almindelige skove ved fremstilling af havemøbler i træ, har også en høj holdbarhed udendørs, men kan ikke konkurrere med akacie eller teak.

Teak klapstol med klapbord
Havebænk af teaktræ med armlæn

Indholdsfortegnelse

Kvalitet

bedste materiale
   plast og rattan
   Holz
   Metal
bedste træ
lang levetid
Abmessungen

pleje og opbevaring

Rengøring
grind
olie
Opbevaring

Oprindelse

Bæredygtighed
carbonspor

Vores havemøbler

495,00 

235,00 

225,00 

195,00