små led_fejl_blog

De 8 største fejl, når du bygger terrasser, og hvordan du undgår dem

At bygge et dæk af tropisk hårdttræ kan være en smuk og langvarig tilføjelse til dit udendørs rum. Der er dog talrige fejl, der kan opstå under planlægning og implementering, som kan påvirke levetiden og æstetikken på din terrasse markant. Her er de største fejl, du skal undgå for at få din terrasse til at se bedst ud.

1. Utilstrækkelig planlægning og valg af træ

Fejl: En almindelig årsag til problemer er utilstrækkelig planlægning og forkert valg af træ. Ikke alle træsorter er velegnede til ethvert miljø.

opløsning: Sørg for, at træet opfylder de specifikke behov på din placering. Tropisk hårdttræ som Teak, Cumaru, Garapa og Jatoba er ideelle til udendørs brug på grund af deres holdbarhed og naturlige modstandsdygtighed over for skadedyr og svampe.

2. Ingen konstruktiv træbeskyttelse

Fejl: Strukturel træbeskyttelse negligeres ofte. Hvis træet konstant udsættes for fugt, kan der hurtigt opstå skader.

opløsning: En terrasse bør aldrig blive permanent udsat for fugt. Det betyder: God afvanding, hvori regnvandet kan løbe væk, tilstrækkelig ventilation af konstruktionen og undgåelse af fugtlommer ved at lægge træ direkte på træ forlænger terrassens levetid. Med terrassepuder, piedestaler, Klip eller Afstandsprofiler Undgå direkte kontakt mellem trækomponenter og andre materialer såsom beton eller jord. Ventilationsprofiler Forbedre luftgennemstrømning og tørring af underkonstruktionen.

Fejl i terrassekonstruktionsunderbygning

3. Defekt underbygning

Fejl: En utilstrækkelig underbygning kan medføre, at terrassen bliver ustabil og skæv.

opløsning: Brug en stabil Underkonstruktion af hårdttræ, som svarer til topbeklædningens modstandsklasse eller højst er en klasse under topbeklædningens. Sørg for, at UK er godt ventileret og hviler på solidt fundament (UK på terrassepuder, piedestaler, fritlagt betonplade). Sørg for, at rækkerne af underkonstruktionen er placeret korrekt fra hinanden (maks. 50 cm centerafstand).

Ventilation træterrasse

4. Utilstrækkelige fugebredder

Fejl: Træ udvider sig løbende og trækker sig sammen. Fuger mellem plankerne, der er for smalle, kan få plankerne til at vokse sammen og i værste fald skubbe hinanden op.

opløsning: Når du lægger gulvbrædderne, skal du altid efterlade tilstrækkelig plads til, at træet kan udvide sig og krympe. Arbejd hos os afstandsstykker når man bygger terrassen. Fugernes bredde skal altid vælges afhængig af brættets bredde. 145 mm brede hårdttræsgulvbrædder bør bygges med 8 mm fugeafstand, 120 mm brede trægulve med 6 mm.

5. Forkert fastgørelse

Fejl: Forkert fastgørelse kan føre til skruebrud, deformation og løse brædder.

opløsning: Brug om muligt rustfrit stål rustfrit stål skruer og forbor hullerne. Skru langsomt og forsigtigt for at beskytte fastgørelsesmaterialet mod unødvendig belastning. Sørg for, at skruerne placeres i tilstrækkelig afstand fra bræddernes kanter og ender for at undgå revner. Som regel kræves der to skruer eller to clips pr. skruepunkt. Hver planke skal skrues mindst hver 50 cm i begyndelsen og slutningen.

Skruer med følelsesbillede

6. Manglende pleje og vedligeholdelse

Fejl: Et hårdttræsdæk kræver regelmæssig pleje for at bevare sin skønhed og levetid.

opløsning: Fjern snavs og snavs grundigt fra terrassen mindst en gang om året med en Terrasserenser. Ellers vil biofilmen med tiden gøre terrassen glat og forkorte bræddernes levetid. For at bremse grånende og forhindre revner, bør du bruge den regelmæssigt dækolie blive olieret. Afskårne kanter skal medfølge forkant voks behandlet for at forhindre kantrevner.

7. Utilstrækkelig information på forhånd

Fejl: Mange problemer opstår, fordi der ikke er nok information om træets naturlige egenskaber og plejekrav inden byggeriet.

opløsning: Sørg for at modtage og forstå alle vigtige oplysninger om træsorten, de nødvendige beskyttelsesforanstaltninger og korrekt pleje. Dette hjælper med at undgå fejl.
I vores terrasse guide og i vores online Rådgiver Mange tips og hints er opsummeret. Andre anbefalede informationskilder er brochurerne fra tysk træhandelsforening og Holzforschung Østrig.

8. Manglende hensyn til bæredygtighed

Fejl: At undgå bæredygtige trækilder bidrager til skovrydning og ødelæggelse af naturlige levesteder og bringer den økologiske balance i fare.

opløsning: Brug kun træ fra bæredygtigt skovbrug. Vores tropiske hårdttræ kommer fra ansvarligt forvaltede skove, der opfylder strenge miljømæssige og sociale standarder. Princippet om beskyttelse gennem brug sikrer ikke kun langsigtet bevarelse af skovene, men understøtter også lokale økonomier og samfund. Ved at købe bæredygtigt certificeret træ bidrager du aktivt til bevarelsen af ​​regnskoven og sikrer, at fremtidige generationer også kan drage fordel af disse værdifulde ressourcer.

Konklusion

At bygge en terrasse lavet af bæredygtigt tropisk træ kræver omhyggelig planlægning, det rigtige valg af materialer og professionel udførelse. Ved at være opmærksom på ovenstående punkter kan du sikre, at din terrasse ikke kun er smuk, men også holdbar og funktionel. Invester i kvalitet, bæredygtighed og vær opmærksom på detaljerne - din terrasse vil takke dig for mange års nydelse.

fra 6,91 

Teakterrasse, FSC 100%
Pris fra: 130 € pr. m2, modstandsklasse: 1

Fordele: ✓ Bedste holdbarhed og dimensionsstabilitet ✓ Laveste risiko for revner og splinter

Ulemper: ✗ relativt dyre ✗ ikke særlig lange brædder

Tip: Læg terrassebrædder sammen.

fra 11,69 

Cumaru terrassebord, FSC 100%
Pris fra: 70 € pr. m2, modstandsklasse: 1

Fordele: ✓ bedste holdbarhed ✓ særlig robust og ridsefast

Ulemper: ✗ delvis ru overflade ✗ høj effektudvikling

Tip: Slib gulvbrædderne, efter de har været udsat for vejret første gang.

fra 9,97 

Garapa terrassebrædder, FSC 100%
Pris fra: 65 € pr. m2, modstandsklasse: 1-2

Fordele: ✓ glat overflade ✓ homogen, lys farve

Ulemper: ✗ Stoffer indeholdende jern fører til misfarvning ✗ Afskruede stoffer har tendens til at deformeres

Tip: Terrasserengøring fjerner misfarvning og
Professionel mellemlagring undgår forsinkelse.

fra 9,26 

Jatoba terrassebord, FSC 100%
Pris fra: 65 € pr. m2, modstandsklasse: 1-2

Fordele: ✓ glat overflade ✓ stærk farve og åre

Ulemper:✗ uolieret tendens til at revne ✗ farvede ingredienser vaskes ud

Tip: Rengør og olie dækbrædder efter montering.

fra 1,11 

24,36 

(2,44  / 1m)

fra 5,03 

10,12 

(0,10  / 1 skrue)

15,20 

fra 25,37 

Gem kurv
Del kurv