Børneterrasse

Børn og træterrasser – hvad skal du være opmærksom på?

Når det kommer til at designe et træterrasse, er sikkerhed og lovbestemmelser to nøgleaspekter, som enhver boligejer bør overveje. Det gælder især for familier med børn, da en terrasse ikke kun er et sted at slappe af, men også en legeplads for de mindste.

Lovlige rammer og byggeregler:

Ethvert træterrasse skal overholde lokale byggeregler. Disse omfatter byggetilladelser, naborettigheder og -ansvar, miljøbestemmelser og materiale- og konstruktionsstandarder. Overholdelse af disse regler sikrer, at din terrasse ikke kun er sikker, men også juridisk beskyttet.

Sikkerhed i højden:

 Et centralt aspekt ved planlægning af en træterrasse er højden. Terrasser, der er væsentligt over terræn, kan udgøre en risiko for børn. Det er vigtigt at træffe passende foranstaltninger for at forhindre fald. Dette inkluderer installation af rækværk eller barrierer, der er høje og robuste nok til at forhindre klatring eller glidning. Det er vigtigt, at rækværk overholder lokale sikkerhedsbestemmelser. Byggeloven er forskellig i alle føderale stater.

Afstande mellem træpladerne:

 Afstandene mellem terrassebrædderne kan udgøre en anden sikkerhedsrisiko. For store huller kan få børn til at klemme deres fødder eller andre kropsdele. En passende afstand mellem brædderne sikrer ikke kun sikkerheden, men også et behageligt udseende, god dræning og plads nok til, at brædderne ikke kolliderer med hinanden. Hævelse og krympning i løbet af året gør det nødvendigt at have et mellemrum mellem gulvbrædderne.

Splintfri træ og overfladebehandling:

 Det er vigtigt at vælge det rigtige træ for at undgå splinter. Visse træsorter, såsom glathøvlet hårdttræ, er mindre tilbøjelige til at danne splinter. Regelmæssig vedligeholdelse og overfladeslibning hjælper også med at minimere risikoen for splinter. Alt efter træsort kan det være fornuftigt at slibe terrassen efter lægningen. Vi anbefaler især denne tilgang Cumaru (Dipteryx odorata).

Kemikalier i træbehandlinger:

Ved behandling af trædæk bruges ofte kemikalier til at beskytte træet mod vejr og vind. Det er vigtigt at vælge produkter, der er sikre for børn. Kemikalier, der er klassificeret som skadelige eller giftige, bør undgås. Derfor er vi særligt opmærksomme på, at de terrasseolier, vi tilbyder, også er velegnede til terrasser, hvor børn tilbringer tid og leger. Det Terrasseolier fra BioMaderas er sved- og spytsikre i henhold til EN 71 – Del 3 (europæisk standard for legetøjssikkerhed). Der findes en række miljøvenlige og børnesikre produkter på markedet, der sikrer træbeskyttelse uden sundhedsrisici.  

Fazit:

Et træterrasse kan være et vidunderligt sted for familier at tilbringe tid udendørs. Med de rigtige sikkerhedsforanstaltninger bliver det et sikkert, indbydende rum for børn og voksne. Ved at tage højde for disse aspekter kan du skabe et træterrasse, der ikke kun er smukt, men også sikkert for hele familien.  

Sammenfatning og anbefalinger til handling:

  • Når du bygger dine træterrasser, skal du være opmærksom på lovkravene.
  • Sørg for, at rækværk og barrierer er sikre og børnevenlige.
  • Vælg splintfrit træ og udfør regelmæssig vedligeholdelse.
  • Brug sikre, børnevenlige træbehandlinger.
  • Vær opmærksom på afstandene mellem terrassebrædderne.

fra 11,50 

Cumaru terrassebord, FSC 100%
Pris fra: 70 € pr. m2, modstandsklasse: 1

Fordele: ✓ bedste holdbarhed ✓ særlig robust og ridsefast

Ulemper: ✗ delvis ru overflade ✗ høj effektudvikling

Tip: Slib gulvbrædderne, efter de har været udsat for vejret første gang.

fra 8,75 

Cumaru terrassebord, FSC 100%
Pris fra: 70 € pr. m2, modstandsklasse: 1

Fordele: ✓ bedste holdbarhed ✓ særlig robust og ridsefast

Ulemper: ✗ delvis ru overflade ✗ høj effektudvikling

Tip: Slib gulvbrædderne, efter de har været udsat for vejret første gang.

fra 6,50 

Teakterrasse, FSC 100%
Pris fra: 130 € pr. m2, modstandsklasse: 1

Fordele: ✓ Bedste holdbarhed og dimensionsstabilitet ✓ Laveste risiko for revner og splinter

Ulemper: ✗ relativt dyre ✗ ikke særlig lange brædder

Tip: Læg terrassebrædder sammen.

fra 24,95 

Gem kurv
Del kurv