Vejledning til træterrasse

Trin for trin: Sådan bygger du en træterrasse

At bygge dit eget træterrasse kan være et givende projekt, der ikke kun øger værdien af ​​dit hjem, men også giver et vidunderligt sted for afslapning og socialt samvær. I denne omfattende guide, baseret på ekspertviden om Betterwood og de tekniske regler for terrassekonstruktion, vil vi guide dig gennem hvert trin i denne proces.

1. Planlægning og design

 • Fastlæggelse af behov: Tænk over, hvordan du vil bruge din terrasse. Mangler du en spiseplads, et loungeområde eller plads til en grill? Er der inspektionslemme, der skal skaffes? Med terrasseberegner af Betterwood du kan lave en indledende materialeberegning. Hvis du allerede har mål på det påtænkte område, kan du bruge dette terrasseplanlægger af Betterwood også oprette et tilbud med en lægningsplan.
 • Udvalg af træ: Forskellige træsorter såsom teak, cumaru eller garapa har hver deres egenskaber. Overvej faktorer som vejrbestandighed, vedligeholdelse og æstetik. Med beslutningsstøtte af Betterwood for en træsort er valget lettere.
 • Design og layout: Planlæg størrelsen og formen på din terrasse. Tænk på elementer som Trapper og trin, rækværk og eventuelt integrerede siddepladser.

2. Materiale indkøb

 • kvalitetskontrol: Ved køb af materialer skal du være opmærksom på kvalitetsplomber og bevis for oprindelse.
 • Tilbehør og værktøj: Udover trægulvbrædder skal du også bruge skruer, fastgørelsesmaterialer, værktøj og eventuelt en underkonstruktion. Vi har en til dig i vores guide Behovsliste kompileret.

3. Klargøring af underlaget

 • Nivellering og komprimering: Overfladen skal være plan og fast. Fjern græs og løsn ikke jorden. Men sørg for god dræning. Du kan finde ud af, hvordan du bygger på hvilken overflade i vores Vejledning til underlag.
 • underkonstruktion: En stabil underkonstruktion er afgørende for din terrasses levetid. brug Understruktur træ, som har samme holdbarhed som topbeklædningen.

4. Lægning af gulvbrædder

 • Korrekt lægning: En træterrasse skal være godt ventileret, så den hele tiden kan tørre godt og ikke er permanent fugtig. Følgende er derfor afgørende for terrassens levetid: Installationshøjde på terrassen, fugeafstand mellem gulvbrædderne og afstande til faste konstruktioner samt ekstra ventilation i beklædninger.
 • Attachment: Brug rustfri skruer og sørg for en ren og sikker forbindelse til underkonstruktionen og en maksimal skrueafstand på 50 cm for hårdttræ. Ellers er risikoen for brud for høj. En synlig eller skjult skrueforbindelse er mulig. Vores Sammenligning gør beslutningen nemmere.
 • Undgå dem typisk fejl når man bygger terrasser.

5. Overfladebehandling og pleje

 • Beskyttende behandling: For at forhindre revner og tab af farve, olie gulvbrædderne. De afskårne kanter skal behandles med endekantvoks for at beskytte mod enderevner.
 • Regelmæssig pleje: ren Rengør jævnligt din terrasse efter vinteren med en terrasserens for at undgå glatte og snavs og frisk gulvbrædderne op med terrasseolie, hvis du ikke ønsker, at træet bliver gråt.

6. Sikkerhedsaspekter og lovbestemmelser

 • Bygningsreglement: Tjek lokale byggeregler og tilladelser. Der er forskellige regler fra stat til stat
 • Sicherheit: Sørg for at alle konstruktionselementer er stabile og sikre, at spænd er overholdt og at skrueforbindelserne er udført efter reglerne.

Terrasseguide og personlig rådgivning

At bygge et træterrasse kræver omhyggelig planlægning og udførelse. Selv den bedste planlægning kan ikke forudse alt: Husvægge er sjældent helt lige, dæk har en svulmende og krympende adfærd på op til +/-3 mm og nogle gange tages der ikke hensyn til en lille detalje på stedet og bliver først bemærket under byggeriet. Enhver terrassekonstruktion kan give uforudsete udfordringer og kræver improvisation på stedet. Vi rådgiver dig også gerne under byggeriet.
 
Med de rigtige materialer, værktøjer og disse instruktioner kan du skabe et holdbart og attraktivt træterrasse, der vil give dig og din familie glæde i mange år fremover. For mere detaljeret information og specifik rådgivning, tag venligst et kig på vores Betterwood-Terrasseguide eller vores online konsultation. Hvis du gerne vil have en personlig samtale, så ring til os, så hjælper vi dig gerne!

fra 6,80 

Teakterrasse, FSC 100%
Pris fra: 130 € pr. m2, modstandsklasse: 1

Fordele: ✓ Bedste holdbarhed og dimensionsstabilitet ✓ Laveste risiko for revner og splinter

Ulemper: ✗ relativt dyre ✗ ikke særlig lange brædder

Tip: Læg terrassebrædder sammen.

fra 9,80 

Garapa terrassebrædder, FSC 100%
Pris fra: 65 € pr. m2, modstandsklasse: 1-2

Fordele: ✓ glat overflade ✓ homogen, lys farve

Ulemper: ✗ Stoffer indeholdende jern fører til misfarvning ✗ Afskruede stoffer har tendens til at deformeres

Tip: Terrasserengøring fjerner misfarvning og
Professionel mellemlagring undgår forsinkelse.

fra 9,10 

Jatoba terrassebord, FSC 100%
Pris fra: 65 € pr. m2, modstandsklasse: 1-2

Fordele: ✓ glat overflade ✓ stærk farve og åre

Ulemper:✗ uolieret tendens til at revne ✗ farvede ingredienser vaskes ud

Tip: Rengør og olie dækbrædder efter montering.

fra 11,50 

Cumaru terrassebord, FSC 100%
Pris fra: 70 € pr. m2, modstandsklasse: 1

Fordele: ✓ bedste holdbarhed ✓ særlig robust og ridsefast

Ulemper: ✗ delvis ru overflade ✗ høj effektudvikling

Tip: Slib gulvbrædderne, efter de har været udsat for vejret første gang.

14,95 

fra 24,95 

Skriv en kommentar

Gem kurv
Del kurv