Bolivia miljøbeskyttelse

Miljø » projekter »Vindskærm Bolivia

Grønne beskyttelsesskjolde

Vidste du, at du kan plante træer på bestemte steder for at bruge dem som vind- og solbeskyttelse? Siden 2005 har vores partner Ketawe gjort det til sit mål at løse komplekse problemer med innovative ideer. 

 

Målet: genoprette levesteder

Ved at plante træer for at fungere som læhegn har Ketawe skabt et læhegnssystem, der gør det muligt for landmænd at opnå bedre udbytte ved at bruge mindre jord, hvilket forhindrer eolisk erosion og reducerer miljø-, vand- og kulstoffodaftryk. Dyrelivshabitater bevares, og kvinders uafhængighed fremmes gennem beskæftigelsesmuligheder. Projektet forbedrer jordkvaliteten og giver job af høj kvalitet i landdistrikterne. Sammen med landmænd er der udviklet et unikt træplantningssystem, der kombinerer vindbeskyttelse og landbrug og dermed bidrager til skabelsen af ​​levesteder. 

 

amazon vindskærmsfarm

Beliggenheden: Amazonas-regionen i Bolivia

Bolivia er kendt for sin imponerende biodiversitet i økosystemer som regnskoven og Andesbjergene. Bolivia står over for store udfordringer fra skovrydning, minedrift og klimaændringer. Mellem 2001 og 2021 mistede Bolivia 3,35 millioner hektar primær skov og 6,67 millioner hektar trædække, hvilket resulterede i betydelige CO₂-emissioner. På trods af beskyttede områder, der dækker 22 % af landet og giver levesteder for truede arter som jaguarer og kæmpe oddere, er biodiversiteten fortsat i fare for ulovlig jagt og andre trusler. 

amazon forrude træ solo

Vores partner: Ketrawe

Ketrawe er vores engagerede partner i global genplantning, skabe arbejdspladser og beskytte dyrelivet. Deres projekter fjerner gigaton CO2 og forbedrer jordværdier, afgrødeudbytte og vandkvalitet. Ved at reducere erosion og naturbrande skaber de indtægter og arbejdspladser for landmænd og lokalsamfund. KETRAWE leder med stolthed adskillige genplantningsprojekter og opnår betydelige miljømæssige og sociale forbedringer gennem unikke plantningsmetoder.

Amazon Windshields_team