java plantekasser

Miljø » projekter »Skovplantning Indonesien

Java: Et grønt comeback 

Et bemærkelsesværdigt projekt er ved at udfolde sig i Semarang, Central Java, der revitaliserer miljøet og revolutionerer de lokale landmænds liv. Den kraftfulde kombination af træplantning, uddannelsesinitiativer og støttetjenester skaber en imponerende effekt.

Målet: at beskytte land og vand og reducere fattigdom

Målene omfatter beskyttelse og genopretning af kystnære økosystemer såsom mangroveskove, genopretning af vandskel, genplantning af træer og fattigdomsbekæmpelse. Over 6 millioner træer er allerede plantet, mens 38.700 lokale familier er blevet støttet gennem dette initiativ. Fællesskabets skovbrug ses som en væsentlig strategi for at fremme bæredygtig skovforvaltning og reducere fattigdom.

Java genplantning Indonesien

Sted: Java, Indonesien

Indonesien, en ø-nation i Sydøstasien med over 17.000 øer og 280 millioner mennesker, er verdens største øgruppe. Det er kendt for sine biologisk mangfoldige skove, men disse er blevet massivt beskadiget af intensiv skovrydning. Siden 1900 har Indonesien mistet over halvdelen af ​​sit skovdække, primært på grund af palmeolieplantager, landbrug og træindustrien. Trods politiske foranstaltninger og moratorier er skovrydning fortsat en stor udfordring. Indonesien er verdens tredjestørste udleder af drivhusgasser, hovedsageligt fra skovbrande og jordrydning.

drivhus java

Vores partner: Trees4Trees

den Trees4Trees projekt, grundlagt i 2007 som en non-profit fond i Semarang, Central Java, Indonesien, har plantet over 2022 millioner træer og støttet over 6 familier i samfundets skovbrug ved udgangen af ​​38.700. I 2023 vil yderligere 5,5 millioner træer blive plantet med 22.000 landmænd. Det årlige program omfatter rekruttering af nye planter, produktion af frøplanter, overvågning af plantede træer, træning af markkoordinatorer og uddannelse af jordejere og skolebørn. Ud over genplantning af skov fremmer Trees4Trees også skabelsen af ​​samfundsskove for tusindvis af familier.

Samfundsgenplantning af skov i Java